HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bilal Erdoğan: Sisi ile aynı masaya oturtmaya çalıştılar

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, Malatya'da Yeni Türkiye ve Asım'ın nesli konferansında gençlerle bir araya geldi.

Bilal Erdoğan: Sisi ile aynı masaya oturtmaya çalıştılar

Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konferansa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Milletvekili Cemal Akın, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ile çok sayıda İmam Hatip Lisesi öğrencisi ve vatandaşlar katıldı.

TÜRGEV ve İlim Yayma Cemiyeti tarafından düzenlenen konferansta konuşan TÜRGEV Yönetim Kurulu Üyesi Necmeddin Bilal Erdoğan,"Asım'ın nesli denildiği zaman aklıma ilk gelen Necip Fazıl'ın kim var dendiği zaman sağına soluna bakmadan ben varım diyen gençlik ifadesi” diye konuştu.

28 Şubat döneminde yaşanılanları anlatan Erdoğan, başörtülerin çekiştirildiği yıllara şahit olduklarını söyledi. O dönem yapılan eylemleri anlatırken yeni camide ayakkabısının çalındığı ifade eden Erdoğan, "O dönem babamı hapse yolladım. Hakikaten çok zor yıllardı. Belki biz biraz zorluğun merkezindeydik ama kim bilir herkesin kendine ait çok değerli acılı hikayeleri oldu” dedi.

Yeni Türkiye'nin herkese yeni pencereler ve yeni vizyonlar kazandıracak bir fırsat olduğunu dile getiren Erdoğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili ise, "Babam olduğu için söylemiyorum. Bende inanın çocukluğum boyunca zaten siyasi mücadelesi çok yoğun olduğu için ailece oturmuş zaman geçirmişliği çok olan biri değilim. Bende sizler gibi dışarıdan izleyen hayranlık besleyen ve bir model olarak benimseyen bir kardeşinizim” ifadelerini kullandı.

Batı dünyasının İslam ülkelerindeki insan hakkı ihlallerini görmezden geldiğini belirten Bilal Erdoğan, son olarak Mısır'da yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Avrupa'nın işlerine gelmeyen birisinin seçimleri kazanması ile demokrasiyi rafa kaldırdığı söyledi. Mısır'daki darbenin ardından halen ABD'nin resmi olarak darbeyi görmediğini belirten Erdoğan, "Bırakın buna darbe demeyi Eylül ayında Birleşmiş Milletler toplantısında darbeci Sisi el üstünde tutuldu. Peki darbeci Sisi'nin masasına kim oturmadı? Recep Tayyip Erdoğan oturmadı. Ben de Eylül'de oradaydım inadına Sisi ile aynı masaya oturtmaya çalıştılar o şekilde programlar yaptılar ancak Tayyip Erdoğan buna rağmen Sisi'nin olduğu programlara gitmedi onun çağrılmadığı programlara gitti. İşte Asım'ın neslinin bir temsilcisi önderi değil mi arkadaşlar? İsrail'e ‘One Minute' kim dedi, işte asımın nesli diyordum ya nesilmiş gerçekten” şeklinde konuştu.

Bilal Erdoğan, "Asım'ın nesli olan gençliğin yeni Türkiye'yi, 2053'ün Türkiye'sini ve 2071'in Türkiye'sini kurmakla kalmayacak 2071'in de dünyasını da kuracağına inanıyorum” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık da, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın isminin geçtiği her yerde insanların yüreklerinin sevinçle dolduğunu belirterek, "İmam hatipliden başbakan olur mu diyenler, milletvekili olur mu diyenler, doktor olur mu diyenler görsünler. İmam Hatipliden nasıl Cumhurbaşkanı olur” diye konuştu.

Konferans sonrası öğrenciler, Bilal Erdoğan ile fotoğraf bolca fotoğraf çektirdiler.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler