HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bilal Erdoğan'da neden kriptolu telefon var?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Aile fertlerinizde kriptolu telefon bulunmasının gerekçesi nedir?" diye sordu.

Bilal Erdoğan'da neden kriptolu telefon var?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın, oğlu Bilal Erdoğan'la arasında geçtiği iddia edilen ses kaydına ilişkin dün Meclis grubunda yaptığı konuşmada söylediği, "Devletin kriptolu telefonlarını dinlediler" sözü üzerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran bir soru önergesi verdi. ANKA'nın haberine göre, önergesinde kriptolu telefon konusuna değinen Oran, “24 Şubat 2014 tarihinde akşam saatlerinde twitter’daki @BASCALAN adresi üzerinden oğlunuz Bilal ile aranızda geçtiği öne sürülen 5 ayrı telefon görüşmesi yayınlandı. Siz de bugün yaptığınız grup konuşmasında kriptolu telefonlarınızın dahi dinlenildiğini söylediniz” dedi.

“AİLE ÜYELERİ NİYE KRİPTOLU TELEFON KULLANIYOR?”

Başbakan Erdoğan’ın, “Şimdi bu bir hafta içerisinde onların karşıtlarını biz de bu teknolojiden hareketle biz de izleteceğiz. Aynısını biz de sizlere izleteceğiz. Teknolojinin nereye geldiğini görmeniz bakımından çok önemli” dediğini anımsatan Oran, şöyle dedi:
“Halen siz ve Bakanlar Kurulu üyeleriniz ASELSAN’ın geliştirdiği milli kripto yazılımı içeren telefon cihazlarını mı kullanmaktasınız?
Kriptolu telefonlarla güvenli görüşme yapabilmek için görüşmeyi gerçekleştiren iki kişinin de aynı kripto kodunu veya atlamalı frekansı kullanan telefonları kullanması gerekmiyor mu?

Bu açıklamanız, Başbakan olarak size verilen kriptolu telefonun dışında, oğlunuz Bilal Erdoğan’ın da aynı kriptolu telefonu kullandığını mı ortaya koymaktadır?
Oğlunuz Bilal Erdoğan ile eşiniz ve diğer çocuklarınızda da kriptolu telefonlar mevcut mu? Aile fertlerinizde kriptolu telefon bulunmasının gerekçesi nedir?
Kriptolu telefonların size ve Bakanlar Kurulu üyeleri ile TBMM Başkanı, Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarı gibi devletin üst düzey bürokratlarına verilme gerekçesi nedir? Kriptolu telefonlar ve iletişim cihazları çok gizli devlet görüşmeleri ve devlet sırları ifşa olmasın diye kullanılmıyor mu?
Size ait olduğu öne sürülen telefon görüşmesinde, ‘Buradan da olsa böyle şeyleri konuşma’ demenizin gerekçesi kriptolu telefon kullanmanız mıdır? ‘Buradan’ diyerek kastettiğiniz kriptolu telefon mudur?

Size ait olduğu öne sürülen telefon görüşmesinde arayan ve aranan kişilerin, sizin ve oğlunuz Bilal’in ‘Baba sen misin’, ‘Oğlum sen misin’ diyerek birbirinizi teyit yoluna gitmeniz, kriptolu telefonda arayan numaranın görünmemesinden mi kaynaklanmaktadır?
30 Mart’ta yapılacak seçim öncesinde, konuşmanızda sözünü ettiğiniz biçimde ‘aynı teknolojiyi kullanarak montajlar yaparak’ muhalefet partilerine yönelik yeni ses ve görüntü kayıtları mı yayınlayacaksınız? Bu sözünüzün anlamı nedir?

“MİT NEDEN 4 YILDIR BU KOMPLOYU DÜZENLEYENLERİ BULUP YARGI ÖNÜNE ÇIKARTAMADI?”

Mayıs 2010’da CHP ve MHP ’ye yönelik olarak gerçekleştirilen kaset komplosu üzerine MİT Müsteşarı’na verdiğiniz 'failleri bulun' talimatı niçin yerine getirilmedi? MİT neden 4 yıldır bu komployu düzenleyenleri bulup yargı önüne çıkartamadı?"

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler