HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bilal Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu iddiası: Söylemeye çekiniyor ama...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, Manisa'da katıldığı konferansta CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. Erdoğan, "Ana muhalefet lideri sandıkta gizlice 'Evet' oyunu kullanacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, TÜGVA Manisa İl Temsilciliği'nin düzenlediği 'Yeni Nesil Yeni Anayasa Konferansı'na konuşmacı olarak katıldı.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, MCBÜ Rektörü Ahmet Kemal Çelebi ve öğrenciler katıldı.

"BANA GÖRE BİR KANDIRMACA"

Bilal Erdoğan, referandumda oylanacak anayasa değişikliğinin aslında Türkiye'de çok iyi bilinen belediye başkanlıklarına benzer bir sistem olduğunu öne sürerek, "Belediye başkanını seçiyoruz. Memnun kalmazsak 5 yıl sonra daha iyi yöneteceğine inandığımız başka bir adayı seçiyoruz. Yasama ile yürütmenin kuvvetler ayrılığı ilkesine bağlı olarak birbirini denetleyen pozisyonlarda olması bana göre bir kandırmacaydı. Yasama ile yürütmeyi seçmek için vatandaş tek pusulada tek oy kullanmak durumundaydı. Tek oy kullanıyorsun da o zaman nasıl yasama ile yürütmenin birbirini dengelemesini temin ediyorsun? Bu Türkiye'nin parlamenter sistemle yönetildiği kandırmacısının en önemli göstergelerinden biriydi" diye konuştu.

"KILIÇDAROĞLU 'EVET' OYU VERECEK AMA SÖYLEMEYE ÇEKİNİYOR"

Konuşmasının bir bölümünde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan Bilal Erdoğan, "Ana muhalefet lideri tabi kafası karışık. Bir yandan diyor ki; Türkiye'de bu değişiklik tek adam rejimini getirecek. Yeni sistemde başbakanlık makamının olduğunu zannediyor ve başka bir konuşmasında bir dakika içerisinde tam dört defa başbakan ifadesini kullanıyor. Dil sürçmesi, gaf değil. Okumamış. Bilmiyor. Mecliste o kadar kıyamet koptu. Mecliste ortalığı ayağa kaldırdılar. Kendilerini kürsüye kilitlediler. Daha ne olduğunu bilmemişler. Bu maalesef Türkiye'de muhalefetin ne kadar kısır düzlemde siyaset yaptığını gösteriyor. 'Evet' oyu verecek ama onu söylemeye çekiniyor. Ana muhalefet lideri sandıkta gizlice evet oyunu kullanacak olmasına rağmen bunu vatandaşı ile tabanı ile paylaşamıyor" diye konuştu.

"BABAM DİYE SÖYLEMİYORUM"

Konuşmasında bu sistemde Adnan Menderes'in asıldığını söyleyen, Turgut Özal'ın zehirlendiğini ileri süren Bilal Erdoğan, şunları söyledi:

"Bu sistem Recep Tayyip Erdoğan gibilerini Marmaris'te tutuklayıp ne yaptığı belli olmayan sistemdir. Avrupa'nın bütün taarruzları Türkiye üzerindeki baskıları bu dönemde yaşandı. Tayyip Erdoğan gücünü milletten alarak bu ülkeyi istikrarla yönetmeyi başardı. Babam diye söylemiyorum. Benim zaten 15 yılım yurt dışında geçti. Biz baba görmeden büyüdük. Ama bir vatandaş olarak, bir siyaset bilimci olarak görüyorum. Avrupa'da bugün büyük bir lider boşluğu var. Her zaman liderlik için referans alınacak Almanya'da Merker önümüzdeki seçimi kazanacak mı kaybedecek mi, konuşuluyor. Birçok Avrupa ülkesinde ciddi ve ekonomik sorunlar var. Bütün bu ortamda Türkiye ile neden bu kadar uğraştıklarını takdir etmek lazım."

DHA


En Çok Aranan Haberler