HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bilecik'te bayram namazı saat kaçta? Bayram namazı nasıl kılınır?

Bilecik'te bayram namazı saat kaçta kılınacak? Ramazan Bayramı'nın son gününe geldiğimiz bu arefe gününde yarın sabah eda edilecek Ramazan bayramı vakti, Bilecik'te yaşayanlar tarafından merak ediliyor. Diyanet il il bayram namazı vakitlerini açıkladı. Peki Bilecik'te bayram namazı vakti nedir? Bilecik'te bayram namazı saat kaçta? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı vakti nedir? İşte Bilecik ve diğer illerin Ramazan Bayramı vakitleri...

Bilecik'te bayram namazı saat kaçta? Bayram namazı nasıl kılınır?

Bilecik'te Ramazan Bayramı heyecanı yaşanıyor. Bugün bu yılın son Ramazan orucunu tutan Bilecik halkı, yarın kutlanacak Ramazan Bayramı hazırlıklarına başladı. İlk olarak bayram namazı saat kaçta merak ediyorlar. Peki Bilecik'te bayram namazı saat kaçta? Bayram namazı nasıl kılınır?
Bilecik bayram namazı vakti nedir? İşte Bilecik ve diğeri illerin bayram namazı vakitleri...

BİLECİK BAYRAM NAMAZI SAAT KAÇTA?

Bilecik'te yarın sabah bayram namazı için camiler doldurulacak. Bir ay boyunca tutulan Ramazan orucundan sonra yarın bayram sevincini paylaşmak isteyen Bilecikliler bayram namazı için camilere akın edecekler. İşte Bilecik bayram namazı vakti...

Bilecik bayram namazı vakti: 06:17

Diğer illerimiz için bayram namazı saatlerini aşağıdaki bağlantıdan öğrenebilirsiniz.

Tüm illerin bayram namazı saatleri için tıklayınız

BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?

Bayram Namazı nın Kılınışı Birinci Rek'at:

1) Cemaat düzgün sıralar halinde imamın arkasında yer alır ve "Niyet ettim Allah rızası için Ramazan yada Kurban Bayramı namazını kılmaya, uydum imama" diye niyet eder.

2) imam "Allahu Ekber" deyip ellerini yukarıya kaldırınca. Cemaat de "Allahu Ekber" diyerek ellerini yukarıya kaldırıp göbeği altına bağlar.

3) Hem imam, hem de cemaat gizlice "Sübhaneke"yi okur. Bundan sonra üç kere tekbir alınır. Tekbirlerin alınışı şöyledir:

Birinci Tekbir: imam yüksek sesle, cemaat da onun peşinden gizlice "Allahu Ekber" diyerek (iftitah tekbirinde oldugu gibi) ellerini yukarıya kaldırıp sonra aşağıya salıverirler. Burada kısa bir süre durulur.

ikinci Tekbir: ikinci defa "Allahu Ekber" denilerek eller yukarıya kaldırılıp yine aşağıya salıverilir ve burada da birincide oldugu kadar durulur.

Üçüncü Tekbir: Sonra yine "Allahu Ekber" denilerek eller yukarıya kaldırılır ve aşağıya salıverilmeden bağlanır.

4) Bundan sonra imam, gizlice "Euzü Besmele", açıktan Fatiha ve bir sure okur .(Cemaat bir şey okumaz, imamı dinler)

5) Rüku ve secdeler yapılarak ayağa (ikinci rek'ata) kalkılır ve eller bağlanır.

Bayram Namazının Kılınışı İkinci Rek'at:

6) imam gizlice Besmele, açıktan da Fatiha ve bir sure okur. Sure bitince imam yüksek sesle, cemaat da içinden

(birinci rek'atta oldugu gibi) üç kere daha tekbir alır, üçüncü tekbirden sonra eller bağlanmadan, dördüncü tekbir ile rükua varılır,.sonra da secdeler yapılarak oturulur.

7) Oturuşta. İmam ve cemaat, Ettehiyyatü. Allahumme salli, Allahumme barik ve Rabbena atina... duasını okuyarak önce sağa, sonra sola selam verip namazı bitirirler. Namazdan sonra hutbe okunur. Kurban bayramı namazının kılınışı da bunun gibidir. Sadece niyeti değişiktir.

BİLECİK'TE BAYRAM NAMAZI KILABİLECEĞİNİZ CAMİLER

Bilecik'te bayram namazı için camiler hazırlıklarına başladı. Ramazan Bayramı sabahı cemaatle kılınacak bayram namazı için Bilecikliler kendilerine en yakın camileri yada tarihi camileri tercih edecektir. İşte Bilecik'te bayram namazını kılacabileceğiniz birkaç cami...

Orhan Gazi Cami
Bozüyük Kasımpaşa Cami
Söğüt Çelebi Mehmet Camii
Osmaneli Rüstem Paşa Cami
Köprülü Mehmet Paşa Cami
Gölpazarı Mihalgazi Cami
Söğüt Hamidiye Cami
Ertuğrul Gazi Cami

RAMAZAN BAYRAMI MESAJLARI

Ramazan Bayramınız kutlu, yüreğiniz umutlu, umutlarınız atlı, sevdanız kanatlı, mutluluğunuz katlı, sofranız tatlı, mekânınız tahtlı, ömrünüz bahtlı, yuvanız bereketli olsun. Damağınızı, ruhunuzu ve çevrenizi tatlandıran, gerçekten güzel ve bereketli bir bayram dileriz.

En delice esen seher yeli, en güneşli günler, en parlak gecedir bayramlar. Yüreklerde bir esinti ve barış paylaşımına en sıcak merhabadır bayramlar. Ramazan Bayramınız kutlu, her şey gönlünüzce olsun.

Bir avuç dua, bir kucak sevgi, sıcak bir mesaj kapatır mesafeleri, birleştirir gönülleri, bir sıcak gülümseme, bir ufak hediye daha da yaklaştırır bizi birbirimize. Kalbiniz nur, eviniz huzur dolsun. Ramazan Bayramınız bereketli olsun.

Dostluğu, sevgiyi ve geleceği, aşımızı, ekmeğimizi, soframızı, hüznümüzü, acımızı, yalnızlığımızı paylaştığımız; birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu en sıcak şekilde hissedeceğimiz mübarek Ramazan Bayramınızı tebrik eder, mutluluklar dilerim.

BAYRAM NAMAZI VAKTİ NEDİR?

Bayram namazının vakti, güneşin doğuşu sırasındaki kerâhet vaktinin çıkmasından sonradır. Yani güneşin doğuşundan yaklaşık olarak bir saat sonrasıdır. Bayram namazının ilk vakti güneşin ufuktan bir veya iki mızrak boyu kadar yükseldiği vakittir. Bu vakit de güneşin doğmasından yaklaşık 50-55 dakika kadar sonra başlar, öğle namazı vaktinin girmesinden önceki vakte kadar devam eder. Bir mazeret sebebiyle bir beldede bayram namazı birinci gün kılınamamışsa, ramazan bayramı 2. gün, kurban bayramı ise 2. gün yine kılınamazsa 3. gün kılınabilir. Ancak bayram namazı özürsüz olarak terkedilmişse artık kılınmaz, kurban bayramı ise kerâhetle birlikte 2. veya 3. gün kılınabilir.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler