HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bilecik'te sekiz bacaklı kuzu dünyaya geldi

Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Hakan Ergal'a ait koyun, iki gövdeli, sekiz bacaklı kuzu doğurdu.

Veteriner Hekim Tahsin Korkut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Orta Mahalle Orgeneral Aytaç Yalman Caddesi'nde Hakan Ergal'ın sürüsündeki koyunlardan birinin doğumu gerçekleşmeyince kendisini arayıp yardım istediğini belirtti.

Doğuma yardımcı olduğunu ifade eden Korkut, koyunun tek başlı, iki gövdeli ve sekiz bacaklı bir kuzu doğurduğunu ancak doğumdan bir süre sonra kuzunun öldüğünü söyledi.

Korkut, şöyle devam etti:

"Yavrunun doğum anında kafası ve bir ayağı gelmiş, gelmeyen diğer ayağını ise düzelttik. Yavrunun diğer kısmı gelmeyince biraz zorlayarak yavruyu aldık ve biraz şaşırdık. Kuzunun bir kafası, iki gövdesi ve sekiz ayağı vardı. Kuzu canlıydı, doğumdaki zorlamadan dolayı kuzuyu bir süre sonra kaybettik. Tıp tarihinde anomalili fetus olarak geçer. Çift yumurta ikizlerinin tam bölünmemesinden dolayı gerçekleşir. Bu tür olaylarla sahada sık olmasa da karşılaşıyoruz. Anne yaşıyor, kuzunun böyle olduğunu bilseydik sezaryenle doğumu gerçekleştirip kuzunun biraz daha yaşamasını sağlayabilirdik."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler