HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BİMER başvuru formu nedir? BİMER sorgulama sonuçları!

BİMER üzerinden herhangi bir şikayette bulunduysanız BİMER başvuru sorgulama yaparak şikayetinizin ne şekilde sonuçlandığını görebilirsiniz. Bu işlemi nereden ve nasıl yapacağınızı anlattık.

BİMER başvuru formu nedir? BİMER sorgulama sonuçları!

Modern çağda elektronik hizmetler, kamu kurumları bünyesinde de kendisine en etkin şekilde yer buluyor. Özellikle de modern yüzyılda teknolojik gelişmeler, devlet dairelerinin hem iş yükünü azaltabilmek hem de vatandaşa daha modern standartlarda kamu hizmetleri ulaştırabilmek için vatandaşa elektronik hizmetler aracılığıyla hizmet götürüyor. Bu kapsamda son yıllarda Türkiye’de vatandaş ve devlet iletişim kanalları içerisinde oldukça önemli bir görev üstlenerek, oldukça popüler bir hale gelen BİMER başvuru ve sorgulama hizmeti bulunuyor. Vatandaşların son derece pratik bir şekilde kullanabildiği BİMER hizmetleri sayesinde devletin vatandaş ile olan iletişiminin çok daha etkin ev çok daha sağlıklı bir şekilde kurulabilmesi sağlanıyor.

Dijital platform üzerinde Başbakanlık Bilgi İşlem Merkezi tarafından hizmete açılan BİMER başvuru ve sorgulama hizmet uygulaması sayesinde vatandaş pek çok konu ile ilgili olarak doğrudan Başbakanlık iletişim kanalları ile iletişim kurabilme imkanına sahip olabiliyor. Özellikle de vatandaşların bilgi edinme hakkı kanunu dahilinde BİMER başvuru ve sorgulama işlemlerini günün her saatinde ve internet erişiminin söz konusu olduğu her yerden gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Bu yüzden de günümüz modern çağında son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılmakta olan BİMER başvuru ve sorgulama uygulaması ile vatandaşlar başta devlet hizmetleri olmak üzere tüm konular ile ilgili olarak istek, öneri ve şikayet bildirimlerinde bulunabilme şansı bulunmaktadır.

BİMER BAŞVURU SORGULAMA İÇİN TIKLAYIN

Günümüz modern Türkiye’sinde milyonlarca vatandaş tarafından internet üzerinde özellikle BİMER başvuru ve sorgulama hizmeti e-Devlet sistemi üzerinden kullanılıyor. Bu yüzden de vatandaşların e-Devlet kimlik doğrulaması yapması gerekliliği bulunuyor. Vatandaşların tüm BİMER başvuru ve sorgulama kanallarından gerçekleştirecekleri BİMER başvurularının sonuçları ise Türkiye’de uygulanmakta olan bilgi edinme kanunu çerçevesinde en geç 15 iş günü içerisinde tamamlanmaktadır. Başbakanlık tarafından gelişen teknolojinin interneti yaygınlaştırması ve internet erişimini çok pratik bir hale getirmesi ile birlikte hizmete açılan BİMER başvuru ve sorgulama hizmeti özellikle de hizmet vermeye başladığı günden bu yana milyonlarca vatandaşa hizmet vermiş ve aktif olarak hizmet vermeye devam etmektedir.

Başbakanlık Bilgi İşlem Başkanlığı tarafından hizmete açılan BİMER başvuru ve sorgulama ekranından vatandaşlar son derece pratik bir şekilde ilgili istek, öneri ve şikayetlerini doğrudan Başbakanlık kanallarına ileterek, etkin bir geri dönüşümün sağlanabilmesine olanak sağlıyor. Bu yüzden de günümüz modern Türkiye’sinde internet kullanım oranlarının da her geçen gün büyük bir hız ile yaygınlaşması sonucunda internet üzerinde BİMER başvuru ve sorgulama ekranı vatandaşlar tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılabiliyor. Günümüzde Başbakanlık tarafından vatandaşlara sunulan BİMER başvuru ve sorgulama hizmeti kapsamında vatandaşlar tarafından BİMER başvuru işlemleri şahsi olarak, telefon aracılığıyla, internet sitesi üzerinden, faks ve mektup aracılığı ile gerçekleştirilebiliyor. Bu yüzden de vatandaşlar tarafında devlet dairesi hizmetleri veya yetkili üst personeli etik dışı uygulamaları ile ilgili olarak Başbakanlık kanallarına başvuru da bulunabiliyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler