HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bin liraya kiralık çocuk dilenci

Suriye’den ailelerinden bin liraya kiraladıkları çocukları İstanbul’da dilendiren bir çete 3 ilde yapılan operasyonla çökertildi. 36 çocuk kurtarılırken çete üyesi 12 kişi gözaltına alındı. .Çete üyelerinin üzerinde ve adreslerinde yapılan aramalarda dilendiricilikten temin edildiği belirlenen 40 bin 819 Türk lirası ile 143 euro, 427 dolar ele geçirildi.

Gazetevatan'dan Mehmet Ali Demir'in haberine göre; İstanbul Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul’da özellikle trafikte dilendirilen çocukların Suriye’deki ailelerinden kiralanarak getirildiği ihbarı üzerine çalışma başlattı.

Beş ay boyunca teknik ve fiziki takibi sürdüren polis, çocukların Halep’teki ailelerine bin lira para verilerek kiralandıklarını ve daha sonra getirildikleri İstanbul’da dilendirildiklerini tespit etti.

Çetenin ağına düşen çocuklar bir bir tespit edilirken, takip sonucunda alıkonuldukları yerler belirlendi. Çocukları dilendiren çete üyelerinin de kimliklerini tespit eden polis dün sabah operasyon için düğmeye bastı.

ÜÇ İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Başta Hatay olmak üzere Adana ve İstanbul’da 93 adrese baskın yapan polis Suriye uyruklu 12 çete üyesini gözaltına aldı. Polis zorla alıkonulan ve dilendirilen 36 çocuğu da kurtardı. Çocuklar sağlık kontrolünden geçirilerek Çocuk Şube Müdürlüğü’ne getirildi.

40 BİN LİRA VE DÖVİZ

Gözaltına alınarak emniyete götürülen çete üyelerinin üzerinde ve adreslerinde yapılan aramalarda dilendiricilikten temin edildiği belirlenen 40 bin 819 Türk lirası ile 143 euro, 427 dolar ele geçiren polis, yaşı küçük 36 çocuğu koruma altına aldı.

Çete üyelerini sorgulayan polis, yetişkin 57 dilenciyi ise ülkelerine geri gönderecek.

Soruşturma çok yönlü sürdürülüyor.


En Çok Aranan Haberler