HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Binali Yıldırım'dan elektrik kesintisi yorumu

Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, Diyarbakır’da artan elektrik kesintisinin kaçak kullanımdan kaynaklandığını söyledi.

Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü tarafından yapımı biten Dicle Üniversitesi köprülü kavşak açılışına katılmak üzere Diyarbakır’a gelen Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, Diyarbakır’da yaşanan elektrik kesintisine açıklık getirdi. Bakan Yıldırım, herkesin kullandığı elektriğin parasını ödemesi durumunda kapasitenin artırılacağını ve kesintilerin de sıklıkla meydana gelmeyeceğini söyledi. Bakan Yıldırım, yaşanan sorunla alakalı tüm sorumluluğu devlete yüklemenin yanlış olduğunu ifade ederek, “Elektriğin kurulu bir gücü vardır. Bu güçten daha fazlasını çekmeye başladığınız zaman takati yetmiyor. Kesmeseniz trafolar patlar, toptan gider. Burada kaçak elektrik oranı yüksek. Dolayısıyla gerekli altyapıyı gelişen ihtiyaçlara göre yapacağız. Ama aynı zamanda kaçak elektrik kullananlar ile kullanmayanların aynı muameleyi görmemesi gerekiyor. Kışın ısıtmada. Yazın sulamada istediğimiz gibi elektrik kullanacağız, sonra arıza meydana geldi mi ‘bana ne devlet yapsın’ diyeceğiz. Her şeyi devletin üzerine yıkmak olmaz. Herkes kullandığı elektriğin parasını ödemeye başlayınca, kapasite de ihtiyaca göre arttırılacaktır” dedi.

Bir gazetecinin, 'Dürüst vatandaş da aynı muameleyi görüyor, devlet kaçak elektrik kullandıkları için insanları cezalandırıyor mu? sorusunu yanıtlayan Bakan Yıldırım, "Kurallara, yasalara uyanlarla uymayanların hiçbir zaman aynı muameleyi görmemeleri gerekiyor. Eğer görüyorsa uygulamayla ilgili bir sorunumuz vardır. Bunun üzerine de eğilmemiz gerekiyor” diye konuştu.

“İL MÜDÜRÜ BAKANLIK MÜŞAVİRLİĞİ GÖREVİNE GETİRİLDİ”

Bakan Binali Yıldırım ile beraber bulanan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’e Diyarbakır Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Ali Koçkaya’nın neden görevinden alındığı soruldu. Bakan Eker, “Biz görev değişikliği yapıyoruz her zaman. Zaten 2012 yılında bakanlık yeniden yapılandı ve il müdürlerinin tamamı müşavir kadrosunu atandı. Bu arada bazı iller arasında görev değişiklikleri oldu. Diyarbakır il müdürümüz bakanlık müşaviri olarak görev yapacak. Buraya da yeni birini görevlendirdik” dedi.

(İHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler