HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bingöl Valisi Köşger'den cinsel istismara tepki: Nefretle kınıyoruz

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, kentte ortaya çıkan erkek çocuğa yapılan cinsel istismar olayıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Bu menfur hadise, ağza alınmayacak kadar iğrenç bir hadisedir" dedi

Bingöl Valisi Köşger'den cinsel istismara tepki: Nefretle kınıyoruz

Bingöl Üniversitesi Öğrenci Konseyi 'Protokol Öğrencilerle Buluşuyor' paneli, Vali Yavuz Selim Köşger, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, İl Emniyet Müdürü Süleyman Pamuk, Bingöl Üniversitesi Rektörü İbrahim Çapak ve öğrencilerin katılımıyla düzenlendi.

Bingöl Üniversitesi Kongre Salonu'nda gerçekleşen panelde bir öğrenci, geçtiğimiz günlerde Bingöl'de meydana gelen erkek çocuğuna istismar olayı ile ilgili soru sordu. Panelde söz alan öğrenci, Vali Köşger ve Emniyet Müdürü Pamuk'a, "Geçenlerde Bingöl'de bir çocuk istismarı olayı yaşandı. İstismar 3 yıl sürüyor. 13 yaşından, 16 yaşına kadar sürüyor diye biliyorum ben. Bingöl küçük ve muhafazakar insanların yoğun olduğu bir şehirdir. Bingöl'de genelde herkes birbirini tanır. Bu vaka nasıl oldu da 3 yıl boyunda hiç anlaşılmaz, fark edilmez? Bunun için ne söyleyeceksiniz? Belki bunun gibi kapalı bir şekilde devam eden istismar olayları vardır. Bunun için yapılan bir şey var mı? Bunun üzerine farklı çalışmalar yapılacak mı?" diye sordu.

Öğrencinin sorusuna yanıt veren Vali Köşger, olayı şiddetle kınadığını dile getirerek, şunları söyledi:

"Bu menfur hadise, ağza alınmayacak kadar iğrenç bir hadisedir. Bingöl ve Bingöllüler'le yan yana gelmeyecek kadar çirkin bir hadise. Bu olayı nefret ve şiddetle kınıyoruz. Hiçbir şekilde izahı olmayan bir hadisedir. Olayın hemen ardından o menfur hadiseyi işleyenlerden 3'ü tutuklandı. Şu an hapisteler. Çocuğumuz alındı hemen ve çocuk evlerimizde koruma altına alındı. Ancak Bingöl'deki rehabilitasyon imkanları onun yaşadığı travmayı tedavi etmeye yeterli gelmediği için başka bir vilayetimize gönderildi. Orada çocuğumuz rehabilite edilmeye çalışılıyor. Çocuk, emniyet müdürlüğüne geldiğinde kendisini dövdükleri için şikayete gelmiş. Yaşadığı diğer hadisenin sıkıntılı bir hadise olduğunun farkında değildi. Çocuk, annesi olmayan, yetim bir çocuk. Babası hasta durumda olan ve ahlaki değerler anlatılmamış, dolayısıyla yaşanan olayın vahametini çocuk farkında değil. Emniyetteki sorgulama sırasında dayak yemenin ötesinde başka bir istismara maruz kalmış olabileceğini arkadaşlar değerlendirdi. Çocuk istismar olayını bilmediği için istismarı şikayet için gelmemişti. Dayak yedi diye gelmişti. Orada hadise fark edilince, olay derinleştirildi. Babası sorgulama sırasında dışarıya çıkarıldı tabi. Olayın farkına ancak o şekilde varılabildi. Bu tür hadiseler toplumda farklı olayları yaratabilir. Mümkün olduğu kadar maruz kalan kişinin rehabilitasyonu, yapanların cezalandırılması ve bunu toplumda çok fazla yaygınlaştırılmaması en akıllıca yoldur."

'BİNGÖL'DE BUNA BENZER 2 OLAY DAHA YAŞADI'

Vali Köşger'den sonra söz alan ve öğrenciye cevap veren İl Emniyet Müdürü Süleyman Pamuk ise Bingöl'de buna benzer 2 olayın daha yaşandığını ifade ederek, "Benzer yakın tarihte iki olay var, ikisini de arkadaşlarımızın dikkati ve çalışmaları sayesinde aydınlanmış oldu. Bu tür olayların olmadan önce tespit edilmesi ve önlenmesi yada olmuşsa bunla ilgili gerekenin yapılması ile ilgili polis azami dikkat göstermektedir. Polis bu tür olaylar için yeterince dikkat ve hassasiyet gösteriyor. Bunun bilinmesini istiyorum" diye konuştu.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler