HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bir annenin feryadı

Almanya'da doğum yaptıktan bir hafta sonra bebeği koruyucu aileye verilen Uşaklı Atiye Aksu, 2 yaşına gelen kızını geri almak için yetkililerden yardım bekliyor.

Bir annenin feryadı

UŞAK (İHA) - Yaklaşık iki yıl önce Almanya’da doğum yaptıktan bir hafta sonra aile içindeki sorunlar nedeniyle Alman hükümetinin bebeğini alarak koruyucu aileye verdiğini iddia eden Uşaklı Atiye Aksu iki yaşına giren kızını geri almak istiyor. Eşiyle yaşadığı sorunlar nedeniyle bebeğinin elinden alındığını iddia eden Atiye Aksu, yetkililerden yardım beklediğini söyledi.

Küçük yaşta ailesiyle birlikte Almanya’ya giden ve yaklaşık 22 yıl Almanya’da yaşayan Uşaklı Atiye Aksu (27), şuan iki yaşında olan ve adını Zeliha koyduğu kızını geri almak için uğraşıyor. Almanya’da 5 yıl önce bir evlilik yaptığını ve hamile kaldıktan sonra eşiyle yaşadığı sorunlar nedeniyle ayrılmak zorunda kaldıklarını anlatan Aksu, boşandıktan sonra doğum yaptığını Alman hükümetinin bebeğini ailevi sorunlar nedeniyle koruyucu aileye verdiğini ifade etti. Zeliha adını verdiği kızını bir haftalık olduktan sonra bir daha görmediğini ve Türkiye’ye geldiğini kaydeden acılı anne Atiye Aksu, “Almanya’ya gidip kızımı almak istiyorum ama vize vermiyorlar. Bu konuda yetkililerin bana destek olmasını istiyorum”dedi.

ALMANLAR ÇOK DİSİPLİNLİ VE ACIMASIZ DAVRANDI

Bundan sonraki hayatını Türkiye’de geçirmek istediğini ailesinin maddi durumunun iyi olduğunu ve bebeğini bakabilecek durumda olduğunu iddia eden Aksu, “ Almanya’da 22 yıl kaldım. Evlendikten sonra eşimle sorunlar yaşamaya başladık. Ben hamile kaldıktan sonra 'bu çocuk benden değil' diyerek karnıma tekme atmaya başladı. Tüm uyarılarıma rağmen şiddet kullanmaya ve karnıma tekme atmaya devam etti. Aşırı şiddet nedeniyle ayrılmak zorunda kaldım. Bir süre psikolojik sorunlar yaşadım. Kendi ailemle de bu nedenle aram açıldı. Çocuğumu tek başıma zor şartlar altında doğurdum. Alman hükümeti bu durumdan dolayı bebeğimi bir haftalıkken elimden aldı. İtirazlarım fayda etmedi ve bebeğimi koruyucu aileye verdiler. Almanlar çok disiplinli ve acımasız davrandı bana karşı. Bu olaydan sonra zor günler geçirdim. Almanya’da yaşayan anne babamla aramı düzelttim ve beni kendimi toparlamam için Türkiye’ye gönderdiler. Ben iki yıldır Türkiye’de yaşıyorum”dedi.

VİZE ALAMIYORUM

Türkiye’ye geldikten sonra kendisini toparladığını ve psikolojik olarak da rahatladığını anlatan Atiye Aksu, “ Yaşadığım o olaylardan sonra Türkiye’de yeniden hayata döndüm. Bir daha Almanya’da yaşamak istemiyorum. Benim için Almanya ölmüştür. Ben bebeğimi geri almak istiyorum. Şuanda iki yaşına geldi ve elimde biri bir haftalıkken biri yeni iki fotoğraftan başka hiçbir hatırası yok. Ben anneyim ve bebeğimi geri istiyorum. Almanya’ya gidip bebeğimi alıp Türkiye’de yaşayacağım. Ancak vize konusunda sıkıntı yaşıyorum. Uzun yıllar Almanya’da kaldığım için süresiz vizem vardı. Her altı ayda bir yeniletmem gerekiyordu. Bunu yapmadığım için süresiz vizem geçersiz hale geldi. Yaklaşık 6 aydır vize alamıyorum. Her defasında çeşitli bahanelerle vize alamıyorum. Yetkililerden bu konuda bana destek olmalarını istiyorum. Ailem hala Almanya’da onlar da uğraşıyor ancak bir türlü vize alamıyoruz. Tek istediğim vizemi alıp Almanya’ya gitmek ve ailemin de yardımıyla kızımı geri almak. Yaşadığım sıkıntılar geride kaldı. Bir anneyi evladından ayırmak doğru değildir. Alman hükümetinin bu konuda bana yardımcı olacağını düşünüyorum”diye konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler