HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bir tweetle öğrencinin hayatını değiştirdi

Kartal’'da 2. sınıfa giden B.M isimli öğrencinin ailesi tarafından okuldan alındığını öğrenen okul müdürü, bakan Fatma Şahin'e tweet attı.

İSTANBUL (İHA) - Alınan bilgiye göre, Kartal Ege Sanayi İlkokulu Müdürü Tayfun Doğanyurt, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin'e tweet atarak, 2. sınıf öğrencisi B.M'nin ailesi tarafından okula gönderilmediğini anlattı. Bunun üzerine Bakan Şahin, ilgili genel müdürü görevlendirerek konuyla ilgilenmesini istedi. Yapılan araştırmada ise ailenin 4. sınıfa giden erkek çocuğunun okula devam ettiği, B.M.’yi ise okula göndermediği tespit edildi.

Genel müdürün çabalarına rağmen aile kızlarını okula göndermedi. Bakan Şahin daha sonra Kartal Kaymakamı Nuh Mehmet Haburcu ile görüştü. Hamurcu’nun çabaları ile küçük kız son hafta okuluna döndü. Attığı tweet sayesinde öğrencisini okuluna kavuşturan Müdür Tayfun Doğanyurt, yaşanan olayın detaylarını anlattı. Doğanyurt, “Sosyal medya çok popüler. Son zamanlarda yaşanan olaylarda da sosyal medyanın etkisini gördük. Bizim eğitim, öğretim kanunumuzda öğrencilerimizin devamlılık zorunluluğu var. Bazı öğrencilerimiz değişik gerekçeler ile öğretimleri kesintiye uğruyor. Bir kız öğrencimizin ailesi ile öğrencinin okula devamlılığını sağlamakta sıkıntıya düştük. Bakanımızın bu konuya ne kadar önem verdiğini bildiğim için kendisine sosyal medya aracılığı ile bir tweet attım ve konuyu paylaştım. Çok duyarlı ve hızlı davranarak Kartal Kaymakamı Nuh Mehmet Hamurcu’yu görevlendirdi. Bizim aile ile olan görüşmelerimiz kısıtlı bir seviyede kalmıştı. Kaymakamımızın katkıları ile öğrencimizi okulun kapanmasına bir hafta kala tekrar kazandık. Karnesini aldı ve gelecek sene de okuluna devam edecek. Sosyal medyanın olumlu kullanıldığında çok önemli konularda faydalı olacağının bir örneğidir” dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler