HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Birleşik Kamu İş’ten Sırrı Sakık’a Atatürk Yanıtı

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Merkez Yönetim Kurulu, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz diyenler it sürüsü" benzetmesi yapan Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık hakkında soruşturma başlatılmasını istedi.

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Merkez Yönetim Kurulu, yaptığı yazılı açıklamada, Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık'ın "Mustafa Kemal'in askerleriyiz diyenler it sürüsüdür" şeklindeki sözlerine yanıt verdi.

Sakık'ın Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Ağrı İlinin Belediye Başkanı olduğunu unuttuğunun belirtildiği açıklamada, "Kurtuluşumuzun ve kuruluşumuzun kararlarının alındığı TBMM'de Milletvekilliği yapmış, şu anda Ağrı Belediye Başkanlığını sürdüren bu şahsın kullandığı ifadeleri, büyük devrimci ve önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'e cephelerde savaştığı düşmanları bile kullanmamıştır. AKP hükümetinin Atatürk'ü yok sayma ve sözde çözüm süreci politikalarının sonucunda, Ağrı Belediye Başkanı olan şahıs Türk Milletine it sürüsü deme cüretini ve cesaretini gösterebilmiştir" denildi. Açıklamada, Cumhurbaşkanını, Başbakanını, İçişleri Bakanını, Ağrı Valiliğini ve yargı kurumlarının Sakık hakkında gerekli araştırma, inceleme ve soruşturma işlemlerinin başlatılması istendi.

(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler