HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bisikletle dünya turuna çıkan iki Türk genç Bakü'de

Edirne'den dünya turu için bisikletleriyle yola çıkan Melih Akdoğan ile Zahide Öz, iki buçuk ay sonra ve yaklaşık 3 bin kilometre pedal çevirerek Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye geldi.

Trakya Üniversitesi Bankacılık Bölümü'nden mezun olduktan sonra 21 Haziran'da üç yıl sürmesi planlanan dünya turuna çıkan Akdoğan ve Öz, Gürcistan'ın ardından geldikleri Azerbaycan'da, ilgiyle karşılandı.

Öz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Azerbaycanlıların Türkiye'de yaşayanlardan hiçbir farkının olmadığını, burada sevgiyle karşılandıklarını söyledi.

Gezilerinin çok da maliyetli olmadığını ve gittikleri her yerde insanlardan yardım gördüklerini belirten Öz, "Gürcistan'da da bunu yaşadık. Fakat Azerbaycanlılar daha çok yardımcı oldu. Normalde kendi yemeğimizi kendimiz yapıyor, çadırda geceliyoruz. Azerbaycan'da ise bir kere bile ne çadır kurduk ne de yemek yaptık. İnsanlar bizi misafir etti" dedi.

Günlük 10'ar dolar bütçe belirlediklerini söyleyen Öz, ailelerinden de destek verdiğini ayrıca "ne zaman zorda kalsanız arayın" diyen çok sayıda bireysel destekçilerinin bulunduğunu kaydetti.

Dünyayı keşfetmek, yeni insanlar tanımak istediğini ifade eden Öz, "Dünyanın bu başından o başına pedal çevireceğiz ve üç yıl sonra başladığımız yer olan Edirne'de final yapacağız" dedi.

Akdoğan ise daha önce Avrupa'da çeşitli ülkelerde kısa turlar yaptığını ve kendisini dünya turu için hazırladığını söyledi.

Azerbaycanlıların misafirperverliklerinden bahseden ve Bakülü bisikletçilerin de kendileriyle yakından ilgilendiğini dile getiren Akdoğan, yeni insanlarla tanıştıkları ve yeni olaylarla karşılaştıkları için iki buçuk yolculuğun nasıl geçtiğini anlayamadıklarını anlattı.

Güvenlik endişelerinin olduğunu bildiren Akdoğan, "Herhangi bir durumda kendimizi savunacak bir malzememiz yok. Göz yaşartıcı spreyimiz vardı, onu da sınırdan geçerken aldılar. Fakat her şeye rağmen yolculuğumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

İki Türk bisikletçi Kazakistan, Özbekistan, Tacikistan, Kırgızistan, Çin, Moğolistan, Güney Kore, Japonya, Avustralya, Amerika, Afrika, Fas, Tunus, Cezayir, İtalya, İsviçre, Almanya, Polonya, Ukrayna, Romanya ve Bulgaristan güzergahını takip ederek, 2018'de Edirne'ye ulaşmayı hedefliyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler