HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bismil'de sayaç okumaya giden dedaş ekibine saldırı

Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'ne bağlı Kazancılar Köyü'ne sayaç okuma ve kaçak kontrolü için jandarma birlikleriyle giden DEDAŞ ekipleri, köylülerin saldırısına uğradı.

Köylüler araçlarının camlarını kırıp 12 DEDAŞ görevlisini yaraladı. Zırhlı araç ve ağır silahlarla köyde güvenlik önlemi alan jandarma, olayların büyümesini önlemek için biber gazıyla müdahalede bulundu.

DEDAŞ ekipleri, Bismil İlçesi'ne bağlı Kazancılar Köyü'ne jandarma ile birlikte tarımsal alanda kullanılan elektrik sayaçlarını okumak için gitti. DEDAŞ ekiplerinin köylerine kaçak kontrolü için geldiğini haber alan köylüler, jandarmaya rağmen taşlarla barikat kurarak köy yolunu kapattı. DEDAŞ ekipleri ve köylüler arasında yaklaşık 3 saat süren sözlü tartışmalar, taşlı yumruklu kavgaya dönüştü. Jandarma ekiplerine rağmen DEDAŞ ekiplerine saldıran köylüler, bazı görevlileri dövdü.

DEDAŞ ekipleri, köyden çıkmaya hazırlanırken, bu kez kadın, çocuk ve yaşlıların da aralarında bulunduğu yüzlerce köylünün taşlı saldırısına uğradı. Jandarma ekipleri olaya biber gazı kullanarak müdahalede bulundu. Saldırı karşısında köyden çıkmak zorunda kalan DEDAŞ ekipleri, Bismil İlçe merkezine dönerken, Türkmen Hacı Köyü'nde ikinci kez saldırıya uğradı. Yolda ateş yakarak barikat kuran Kazancı köylüleri, DEDAŞ'a ait 7 aracı tahrip etti. Her iki saldırı sonrası DEDAŞ'a ait 10 araç hasar görürken, 12 görevli yaralandı.Saldırıyı gerçekleştiren köylüler, ekiplerin sayaç okuma ve kaçak kontrolünde kullandıkları aletleri kırarak, tutanakları da ateşe verdi. Kırılan alet ve araç parçaları ile yakılan tutanaklar, Türkmen Hacı mevkiinde yolun her iki tarafına atıldı.

Olayların büyümemesi için burada da köylülere müdahale eden jandarma ekiplerinin zırhlı araçları sayesinde DEDAŞ ekipleri, Bismil Jandarma Komutanlığı'na ulaştı. Bismil Cumhuriyet Başsavcılığı da jandarma komutanlığa gelerek, DEDAŞ görevlilerinin durumunu yerinde tespit edip ifadelerini aldı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler