HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bitcoin, Blockchain ile birlikte Türkiye'de yaygınlaşıyor!

Dijital para birimi olan ve kesinlikle takip edilemeyen bir para birimi olan Bitcoin, Blockchain'ler ile birlikte Türkiye'deki kullanımı artıyor!

Bitcoin, Blockchain ile birlikte Türkiye'de yaygınlaşıyor!

Bitcoin, kendi algoritmaları ve kriptolojileriyle son dönemlerin en meşhur ve en çok kazandıran para birimlerinden bir tanesi. Çin'de ve ABD'de yasal tartışmaları yürütülen Bitcoin, özellikle bankaların getirdiği Blockchain teknolojileriyle birlikte yasal zemine oturttu ve Türkiye'de kullanılması tamamen yasal bir teknoloji. Bitcoin ile ilgili ayrıca bitcoin madencilerinden de bahsetmek gerekiyor: Bitcoin madencileri, gerekli teknolojileri ve araçları kullanarak, verileri bitcoin'e çevirerek para kazanabiliyorlar. Elbette Bitcoin'in en büyük dayanağı mevcut Blockchain sistemleri.

Bankacılık, veri depolama ve alışveriş gibi pek çok faaliyet yaygın şekilde internet üzerinden planlanıp gerçekleştiriliyor. Bu durum günlük hayatlarımızı büyük ölçüde kolaylaştırsa da, hemen herkesin aklında güven konusunda bir tereddüt kalıyor. Blockchain sistemi, merkezi olmayan dağınık ağ yapısına dayanıyor ve sürekli kriptolanıyor. Bu sürekli şifrelendirme ve verilerin dağınık bir halde tutulması yaşanabilecek tüm riskleri ortadan kaldırıyor.

Sadece dijital para ile sınırlı kalmayan Blockchain, akla gelebilecek her türlü veriyi hızlı ve güvenilir şekilde kayıt altına alabilen bir veri dağıtım zinciri. Sistem çok güvenli; çünkü verinin hangi kaynaktan çıkıp nereye vardığını izlemek mümkün, ayrıca farklı noktalarda kontrolü gerçekleşiyor. Bu nedenle sistemde hile yapılması veya veri yapılarının değiştirilmesi, hem kriptolanmış ana bloğun, hem de üretimi sürekli devam eden blokların aşılabilmesi mümkün değil. Sistem dijital paranın yanı sıra P2P (Peer to Peer) paylaşımları, kimlik ve pasaport gibi önemli belgeleri; tapu, sözleşme, bono gibi değerli evrakları ve akla gelebilecek her tür veriyi güvenli bir şekilde depolayıp yönetmeyi sağlıyor. Blockchain sistemi üzerinden gerçekleştirilecek işlemler için hiçbir aracı kişi ve kuruma ihtiyaç duyulmuyor. Bu yönüyle hız ve erişilebilirlik açısından büyük fayda sağlayan sistem, maksimum güven ve gizlilik avantajı sağlıyor.

Avantajlar

Erişilebilirlik:
İşlemlerinizin bulunduğunuz her noktadan kolayca arada hiçbir aracı kurum ve kişiler olmadan yapıyor olmak hem hız hem de erişilebilirlik konusunda en büyük faydalardan birini oluşturuyor.

Güvenlik:
Dijitalleşmenin artması ve güvenlik problemlerinin gündemde olduğu bir dönemdeyiz. Blockchain ile birlikte güven kavramının artacağını kişisel ve kurumsal verilerinize tarafınızca yapılan işlemler dışında kimsenin ulaşamayacağını vurgulayan bir sistemdir. Güvenilirliği sayesinde her türlü verilerinizi kolay ve hızlı bir şekilde ulaşılabilirliğini sağlayacaktır.

Gizlilik:
Gizlilik sağlaması ile birlikte tarafınızdan belirlenmiş kurum ve ya kuruluşlar haricinde bilgilerinize ulaşım sağlanmamaktadır. Kendinize ve paylaşmak istediğiniz kuruluşlara özel olarak üretmiş olduğunuz dokümantasyonları kişilere tek elden ulaştırmanıza imkan sağlıyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler