HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bitlis ve Kılzıltepe belediyelerine operasyon

Bu sabah erken saatlerde Bitlis Belediyesi'nde arama başlatıldı. Mardin'in Kızıltepe İlçe Belediye binasına da sabah erken saatlerde operasyon düzenlendi.

Sabah erken saatlerde belediye binasına gelen polis ekipleri çevrede önlem aldıktan sonra binaya girerek aramaya başladı. Bölgede daha önce düzenlenen operasyonlarda Demokratik Bölgeler Partili (DBP) diğer belediyelerde de operasyon düzenlenmişti.

Bitlis Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyon kapsamında DBP'li Bitlis Belediye Başkanı Hüseyin Olan ile Belediye Meclis Üyesi Nevin Daşdemir Dağkıran gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alınan Olan ile Dağkıran'ın polisteki sorgusu sürüyor.

Polis ekiplerinin belediye binasında arama yaptıkları öğrenildi.

Kızıltepe Belediyesi'ne operasyon

Mardin'in Kızıltepe İlçe Belediye binasına sabah erken saatlerde operasyon düzenlendi. Ekiplerin belediyede arama çalışmaları sürüyor.

Mardin İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube ekipleri tarafından sabahın erken saatlerinde Kızıltepe İlçe Belediyesi'ne operasyon düzenlendi. Kızıltepe ilçe merkezinde gelen özel harekat polisleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Daha sonra olay yerine gelen çok sayıda Terörle Mücadele ekipleri belediye binasına girdi. Kızıltepe belediyesinde aramalar sürüyor.

Daha önce kanun hükmünde kararname ile önce Dargeçit, Nusaybin, Derik ve Mazıdağı belediyelerine kayyum atanmıştı. Daha sonra da Mardin Büyükşehir Belediyesi ve merkez ilçe olan Artuklu belediyesine de kayyum atanmıştı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler