HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bitlis'te 1 asker şehit oldu

Bitlis'te, PKK'lı teröristlerin el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu 1 asker şehit oldu, biri ağır 2 asker de yaralandı. Dün akşam da Hakkari Dağlıca'da bir şehit vermiştik

Genelkurmay Başkanlığı, bugün Bitlis kırsalında yürütülmekte olan operasyonlar sırasında, PKK'lı teröristler tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu 1 askerin şehit olduğunu, biri ağır olmak üzere 2 askerin de yaralandığını açıkladı.
Genelkurmay'ın resmi internet sitesinden yapılan yazılı açıklama, şöyle:

"27 Haziran 2016 Pazartesi günü Bitlis ili kırsalında yürütülmekte olan operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcının patlatılması neticesinde bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, biri ağır olmak üzere iki kahraman silah yaralanmıştır. Yaralı silah arkadaşlarımız derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

ŞEHİT ATEŞİ ISPARTA'YA DÜŞTÜ

Bitlis'teki terör saldırısında şehit olan Piyade Uzman Çavuş Hasan Hüseyin Gül'ün Isparta'daki baba ocağında yas var. Gül'ün şehadet haberi, Isparta'nın Gelincik köyünde yaşayan babası Erdoğan Gül ile annesi Zehra Gül'e, Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Cömert, İl Müftüsü Galip Akın tarafından verildi.


Piyade Uzman Çavuş Hasan Hüseyin Gül

Bu arada, şehidin babaevinin bulunduğu sokak ve çevresi, Türk bayraklarıyla donatılırken, Isparta Belediyesi taziye çadırı kurdu.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Gül'ün cenazesinin Gelincik köyünde toprağa verileceği öğrenildi.

DÜN DE DAĞLICA'DA BİR ŞEHİT VERMİŞTİK

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde PKK'lıların askeri üsse yaptığı hain saldırıda, 26 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Mehmet Aslangiray şehit olmuştu. Haberi alan Adanalı askerin ailesi kahroldu.


Piyade Uzman Çavuş Mehmet Aslangiray

VAN'DAN TÖRENLE UĞURLANDI

Piyade Uzman Çavuş Mehmet Aslangiray Van'da yapılan törenle memleketine uğurlandı. Van Jandarma Pilot Yarbay Yusuf Turgut Kışlası Helikopter Filo Komutanlığı'nda yapılan törene Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van 6'ncı Hudut Alay Komutanı Albay Ali Yalçın, Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, kurum amirleri, polis ve askerler katıldı.

Tören, saygı duruşu ve şehidin öz geçmişinin okunmasıyla başladı. Daha sona İl Müftüsü Nimetullah Arvas dua okudu. Duanın ardından bir süre omuzlarda taşınan Şehit Mehmet Aslangiray'ın cenazesi uçakla memleketi Adana'ya gönderildi.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler