HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bitlis'te bayram namazı saat kaçta? Bayram namazı nasıl kılınır?

Bitlis'te bayram namazı vakti ne zaman merak ediliyor. 27 Mayıs'ta başlayan mübarek Ramazan ayı, yarın yerini Şevval ayına bırakacak. Şevval ayının ilk günü sabahında Ramazan Bayramı huşu ile eda edilecek. Bu yüzden Bitlisliler bayram namazı saat kaçta araştırıyorlar. Diyanet, 2017 yılı için il il Ramazan Bayramı vakitlerini açıkladı. Peki Bitlis'te bayram namazı vakti nedir? Bayram namazı saat kaçta? İşte Bitlis ve diğer illerin bayram namazı vakitleri...

Bitlis'te bayram namazı saat kaçta? Bayram namazı nasıl kılınır?

Bitlis'te bayram namazı saat kaçta kılınacak? Bitlisliler'de yarın başlayacak Ramazan Bayramı heyecanı var. Onbir ayın sultanı Ramazan'ın son gününde, akşama yapılacak son iftarın hazırlıkları ile birlikte yarın sabah kılınacak bayram namazı ve devamında üç gün sürecek Ramazan Bayramı hazırlıkları tüm hız devam ediyor. Diyanet tarafından açıklanan bayram namazı vakitlerine göre Bitlis bayramı namazı vakti ne zaman merak ediliyor. Peki Bitlis'te bayram namazı saat kaçta? İşte Bitlis ve diğer illlerin bayram namazı vakitleri...

BİTLİS'TE BAYRAM NAMAZI SAAT KAÇTA?

Bitlis'te yarın sabah bayram namazı için erkenden kalkılıp yakınlarındaki camilere akın edecekler. İşte Bitlis bayram namazı vakti...

Bitlis bayram namazı vakti: 05:33

Diğer illerimiz için bayram namazı saatlerini aşağıdaki bağlantıdan öğrenebilirsiniz.

Tüm illerin bayram namazı saatleri için tıklayınız

BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?

Bayram Namazı nın Kılınışı Birinci Rek'at:

1) Cemaat düzgün sıralar halinde imamın arkasında yer alır ve "Niyet ettim Allah rızası için Ramazan yada Kurban Bayramı namazını kılmaya, uydum imama" diye niyet eder.

2) imam "Allahu Ekber" deyip ellerini yukarıya kaldırınca. Cemaat de "Allahu Ekber" diyerek ellerini yukarıya kaldırıp göbeği altına bağlar.

3) Hem imam, hem de cemaat gizlice "Sübhaneke"yi okur. Bundan sonra üç kere tekbir alınır. Tekbirlerin alınışı şöyledir:

Birinci Tekbir: imam yüksek sesle, cemaat da onun peşinden gizlice "Allahu Ekber" diyerek (iftitah tekbirinde oldugu gibi) ellerini yukarıya kaldırıp sonra aşağıya salıverirler. Burada kısa bir süre durulur.

ikinci Tekbir: ikinci defa "Allahu Ekber" denilerek eller yukarıya kaldırılıp yine aşağıya salıverilir ve burada da birincide oldugu kadar durulur.

Üçüncü Tekbir: Sonra yine "Allahu Ekber" denilerek eller yukarıya kaldırılır ve aşağıya salıverilmeden bağlanır.

4) Bundan sonra imam, gizlice "Euzü Besmele", açıktan Fatiha ve bir sure okur .(Cemaat bir şey okumaz, imamı dinler)

5) Rüku ve secdeler yapılarak ayağa (ikinci rek'ata) kalkılır ve eller bağlanır.

Bayram Namazının Kılınışı İkinci Rek'at:

6) imam gizlice Besmele, açıktan da Fatiha ve bir sure okur. Sure bitince imam yüksek sesle, cemaat da içinden

(birinci rek'atta oldugu gibi) üç kere daha tekbir alır, üçüncü tekbirden sonra eller bağlanmadan, dördüncü tekbir ile rükua varılır,.sonra da secdeler yapılarak oturulur.

7) Oturuşta. İmam ve cemaat, Ettehiyyatü. Allahumme salli, Allahumme barik ve Rabbena atina... duasını okuyarak önce sağa, sonra sola selam verip namazı bitirirler. Namazdan sonra hutbe okunur. Kurban bayramı namazının kılınışı da bunun gibidir. Sadece niyeti değişiktir.

BİTLİS'TE BAYRAM NAMAZI KILABİLECEĞİNİZ CAMİLER

Ulu Camii
Gökmeydan Camii
Şerefiye Külliyesi ve Camii
Adilcevaz Tuğrul Bey Camii
Ahlat İskender Paşa Cami
Merkez Kızıl Cami,
Dörtsandık Camii
Ayne’l –Barid Camii
Şeyh Hasan Camii
Alemdar Camii
Kureyşi Camii
Taş Camii
Hatuniye Camii
Ahlat İskender Paşa Camii
Emir Bayındır Camii

RAMAZAN BAYRAMI MESAJLARI

Ramazan Bayramı sabahı, namazdan sonra aşağıdaki örnek bayram mesajlarından seçtiklerinizi sevdiklerinize, uzakta olup görüşemediğiniz eş-dost-akrabalarınıza gönderebilirsiniz.

* Bugün dualarınızı her zamankinden daha çok yapın, koruyucu melekleriniz avuçlarınızın içine çiçekler döksün, kalplerinize bedeninize ilham versin, bayramları en hayırlı şekilde geçirmeyi nasip etsin bizlere. Ramazan bayramınızı kutlarım.

* Bayramlar, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir. Hep bir arada, sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle, ramazan bayramınız kutlu olsun!

* Her ilkbaharda gelinciklerin en güzel başlangıçları müjdelemesi gibi, bu bayramın da sana ve ailene mutluluk ve neşe getirmesi dileğimle. Kardeşliğin doğduğu, sevgilerin birleştiği, belki durgun, belki yorgun, yine de mutlu, yine de umutlu, yine de sevgi dolu nice bayramlara.

* Ramazan Bayramının ulusumuzun dirliğine, mazlumların kurtuluşuna, insanlığın huzur, barış ve hidayetine vesile olmasını dileriz. Her şeye kadir olan Yüce Allah, bizleri İslam dininin gösterdiği doğru yoldan ve sevdiklerimizden ayırmasın! Hayırlı ve bereketli Ramazan Bayramları dileğiyle.

BAYRAM NAMAZININ ÖNEMİ

Bayram sevinç günü demektir. Topluca kılınan bayram namazları müslümanlar arasındaki birlik ve beraberliğin güzel bir göstergesidir. Bayramlar müslümanların birbirine yaklaştıran, dargınlıkları ortadan kaldıran, kardeşlik duygularını kuvvetlendiren önemli günlerdir. Bayramlar, Allah'ın mü'min kullarına birer ziyafet günleridir.
Müslümanların yılda iki dinî bayramı vardır:
1) Ramazan Bayramı.
2) Kurban Bayramı

Bayramın kelime anlamı; sevinç ve ortak bir olguyu beraber kutlamaktır. Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramının birinci gününde sabah saatlerinde cemaatle bayram namazı kılınır. Bayram namazı sayesinde, birçok Müslüman bir araya gelir. Namazın ardından cami bahçesinde cemaat bayramlaşır. Böylelikle toplum arasında birlik ve beraberlik olgusu güçlenir.

Bayramlar sevinç günlerimizdir. Bayramlarda ziyaretler yapılır ve hediyeler verilir. Dargınlar barışır. İnsanlar arasında sevgi ve saygı bağları kuvvetlenir. Müslümanlar bayramlara Yüce Allah'ı anarak ve şükrederek başlarlar. Bu nedenle bayram günü erkenden kalkarak topluca namaz kılmak için camileri doldururlar. Bayramın ilk sevinci ve coşkusu camilerde yaşanır.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler