HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Biz de şike yaptık, Trabzonspor da yaptı"

Ak Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral, Trabzonspor ile ilgili şike iddiasında bulundu.

"Biz de şike yaptık, Trabzonspor da yaptı"

(TDF) Trabzon Dernekleri Federasyonu Gençlik komisyonunu ziyaret eden Ak Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral’ın Trabzonspor ile ilgili sözleri büyük tepki ile karşılandı.

haber61.net'te yer alan habere göre; 8 Nisan 2013 tarihinde kısa adı TTD olan Trabzon Dernekleri Federasyonu Gençlik komisyonunu ziyaret eden İstanbul Milletvekili Oktay Saral “Şike yapmayan hiçbir kulüp yok, Trabzonspor da bunun içerisindedir” dedi.
(TDF) Trabzon Dernekleri Federasyonu Gençlik Komisyonunda Saral’ın yaptığı bu konuşma kayıt edilerek, paylaşım sitelerinde yayınlanıyor.Haber61.net'in yayınlanan bu video'dan derlediği haberde şu ifadelere yer veriliyor.
Kendisinin de Trabzonsporlu olduğunu söyleyerek söze başlayan Saral “ Tabi bizde önce Trabzonsporluyuz, bizde bu durumdan sizin kadar çok üzüntü duymasam da duyuyorum tabi, 2010-2011 sürecinden, bu sürecin katmerli olarak büyümesinden bende üzüntü duyuyorum ama , bir üzüntü duyduğum şey de kusura bakmayın ama biz futbolu ilahlaştırdık” dedi.
Trabzon şehrinin Trabzonspor’un yüzünden hep geri kaldığını, Trabzon’da çok garip şeyler yaşandığını ifade eden Oktay Saral “hiçbir ilin plakası kutsanmaz ama biz 61’i kutsadık , Bordo Mavili renklerden başka renk görmüyoruz, onu da kutsadık. “ şeklinde ifadelerde bulundu.
Kendisinin Trabzonspor ruhunu kaybettiği şeklinde suçlandığını, Twet bombardımanına tutulduğunu söyleyen Saral “Ben Çanakkale ile ilgili Twet atıyorum bana kupayı ne zaman veriyorsun diyorlar, yemediğim küfür kalmadı, öyle bir Twet bombardımanına tutuldum ki içerisinde hiçbir akıl makuliyet ölçüsü yok” dedi.
**Ben Kulüp başkanlığı da yaptım, Biz Şike yaptık Trabzonspor’da yaptı**
Kendisinin Ofspor’da kulüp başkanlığı yaptığını ve kendilerinin de şike yaptığını söyleyen Ak Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral “Şike devam ediyor, milli piyango dediğimiz, iddia dediğimiz kumar devam ettiği sürece şike vardır. Sen yönetici olarak şike yapmazsın, başkan olarak yapmazsın futbolcular 3-4 kişi kendi aralarında paslaşıp masa başından skoruna oyun oynarlar .
Şike yaptık biz yapmayan bir tane takım yok Trabzonspor’da bunun içerisindedir. Hatır şikesi deyin ne derseniz deyin şike yapmayan bir tane kulüp yok herkes yaptı kimi 10 yıl evvel kimi 15 yıl evvel herkes şike yaptı.
Trabzonspor’un başarısızlığını 2010-2011 sezonunda yaşadığı haleti ruhi yetinden kurtulamamasına bağlayan Saral , 30 yıldan beri zaten şampiyon olamayan kulübün gittiği şampiyonlar liginden aldığı 50 Trilyon lira paranın iyi kullanılmadığını, Trabzonspor’un yabancılarının Ofspor’da dahi oynayamayacak kalitede olduğunu söyleyerek transfere dünya paralar gittiğini ve bu giden paraların hesabını kitabını soran olmadığını söyledi.
**Başkan ve Yönetim Taraftarın zafiyetini kullandı**
Trabzonspor Başkanı ve yöneticilerinin başarısızlıklarını ve hatalarını örtmek için işi duygusal yöne çektiklerinide sözlerine ekleyen Saral "Trabzonspor taraftarının zafiyet ve duygusal yönlerini kullandılar. Yönetim her başarısızlığın ardından kupayı gündeme getirdi" dedi.
**"FUTBOLCULAR SKORUNA İDDAA YAPARDI"**
AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral, kendi sitesinde Trabzon yerel medyasının kendisiyle yaptığı röportaj dikkat çekiyor.
**İşte o röportaj:**
Şike süreci ile ilgili Trabzon yerel medyasının önemli isimlerinden Erhan Esaspehlivan ile yaptığımız röportaj…
AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral, Başbakan Erdoğan’ın AK Parti Doğu Karadeniz İl yöneticileri ile yaptığı sabah kahvaltısında şike sürecinin gündeme geldiğini açıkladı. Kahvaltıda Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında şike sürecinin ardından yaşanan gerilime değinildiğini kaydeden Saral, “Trabzonspor ve Fenerbahçe arasında yaşanan gerginliğin iyi bir noktaya gitmediği, iki camia arasında ciddi gerginlik olduğunu söyledik. Yani buna bir an önce çözüm bulmalıyız.
Burada başbakanımız gerçekten Trabzon’u Trabzonspor’u çok seviyor. Her konuşmasında Trabzon’dan bahsediyor. Vallahi gözleri ışıldıyor. Doğu Karadeniz bölgesinde Trabzon bir tarafa, diğer iller bir tarafa onun için. Başbakanımız Trabzon’a her yapılan yatırımla alakalı düşünce proje ile ilgili ikilemeden anında yapılsın diyen bir insan” dedi.
**BAŞBAKANIN VEYA BENİM ÇIKIP SOMUT ŞEYLER SÖYLEMEMİZ DOĞRU DEĞİL**
Şike olayı ile alakalı bütün Türkiye çapında ciddi sıkıntılar yaşandığını kaydeden Saral, “FİFA ve UEFA’da bu işe el attı. Yakın zamanda sonuçlanacak. Bu iş yargıya intikal etti. Yargıya intikal eden bir konu üzerinde Başbakanımızın, benim veya birilerinin çıkıp yani böyle somut bir şeyler söylemesi doğru değil. Bu işi yargı neticelendirecek. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi sonuçlanmazsa oraya. Ki sonuçlanacak bu. Biz hep bunu umuyoruz. Trabzonspor Şampiyonlar Ligine gönderildiyse kardeşim.. Akıl var mantık var. Burada yapılan olaylar belli görüşmeler belli. Ceza alanlar belli. Tutuksuz yargılananlar belli. Burada mahkemecilik oyunu oynanmadı. Burada yaşanan olaylar Türk kamuoyuna mal olmuş” diye konuştu.
**FUTBOLCULAR SKORUNA İDDAA OYNARDI**
Türkiye’de şikeye bulaşmış bir tane takım bulunmadığını ileri süren Saral, çarpıcı örnekler verdi: “Şikeye bulaşmamış bir tane takım olmamıştır. Ben kulüp başkanlığını yaptığım Ofspor’da bile şike her zaman olmuştur. Şike nasıl oluyor örnek vereyim. Bu iddaa var ya.. Şikenin müessifi bu iddaa oyunlarıdır. Siz bu iddaa oyunları oynarsanız, bu oyunlarına itibar ederseniz.. Siz kulüp başkanı yöneticisiniz ama hiç bir şeyden haberiniz yok. Futbolcular sahaya çıkmadan skoruna oyun oynuyorlar.
**BENİM İNANCIMA GÖRE İDDAA ŞİKE**
Futbolculardan bir kaç kişi kendi aralarında konuşuyorlar, anlaşıyorlar diyorlar ki, “Biz bu maçı 2-2 bitirelim” Skoruna oynuyorlar 2-2 bitiriyorlar. Tabi iddaa’yı da 2-2 oynamışlar vuruyorlar paraları.
İddaanın oynanmasının kendisi zaten şikenin içerisine giriyor benim inancıma göre benim durumuma göre” dedi.
**HATIR ŞİKELERİ OLURDU**
Türkiye liglerinde ‘Hatır şikelerinin’ de olduğunu ileri süren Saral, “Hatır şikeleri olmuştur. Bir takım küme düşerdi gelirlerdi, söylerlerdi araya hatırı sayılır insanlar girerdi. Şikeye bulaşmayan hiç bir takım yok Türkiye’de. Ama 10 sene evvel ama 5 sene evvel. Geçmişte ne oldubitti. Temiz bir futbol; herkesin alın terini, gücünü, kuvvetini ve emeğini sahaya yansıtacağı sahada kazanılan veya sahada kaybedilen spor olsun futbol.
Biz bunu istiyoruz. Başbakanımızda onun için “Temiz eller operasyonu” ile şikenin tam bir şekilde çözüme kavuşmasını mahkemelerin neticelenmesini ve bu neticelenme sonucunda da bundan sonra ağır yaptırımlar ağır cezalar hatta bu işin içerisinde uzun yıllar ceza evinde kalmak suretiyle hiç bir kimse o işe tenezzül edemez” diye konuştu.
**OYUNLAR, KATAKULLİLER OLDU**
**Saral, açıklamalarına şu şekilde devam etti:**
“Sütten herkesin ağzı yandı. Artık bundan sonra yoğurdu üfleyerek yiyecek. Bundan sonra hakkını ve gücünü kuvvetini emeğini sahaya yansıtacak.
Tabi biz şuna inanıyoruz. Trabzonspor, bu şampiyonluğu hak etmiştir. Bu şampiyonluk Trabzonspor’undur. Trabzonspor camiasına da, kendisine yakışan bir sezon geçirmişti. Ama burada dönen katakulliler, olaylar bir takım oyunların sahneye koyulduğu bir durum oldu. Yargıya biz inanıyoruz. Yargı bunu ama bugün ama yarın çözecek”
**ALLAH’IN ADALETİ ER GEÇ TECELLİ EDECEK**
Trabzonspor’un camia olarak, oyun olarak şike sürecine takılı kalmaması gerektiğini kaydeden Saral, “Şimdi biz onun için camia olarak Trabzonspor olarak buna takılı kalmamalıyız. 30 senedir şampiyon olamadık. En son 83-84'de olduk. Eğer biz buna takılı kalırsak camiamızda Trabzon’umuzda bir takım başarısızlıklar ardından eğer bu kupa olayı baş aktör oluyor da bu başarısızlıkları kamufle ediyorsa bu yanılış. Beynini gönlünü oraya odaklandırmayacaksın. O sonuçlanacak. Ama bugün ama yarın neticelenecek. Senin burada yapacağın Trabzonspor olarak önündeki hedeflere bakmak. Bunu bir köşeye bırakalım. 30 senedir şampiyon olmadık olmayız bir sene daha. Olacağız ben ona inanıyorum. Ama biz işimize bakalım. Biz önümüze bakalım. Bizim hak ettiğimiz bize gelecek. Allah’ın adaleti er geç tecelli edecek” dedi.
[Güncel haberler](https://www.mynet.com/guncel-haberler)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler