HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Bizden öncekilerin 3 yılda yaptığının katbekat üstünde iş yaptık"

Van Gürpınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Doğramacı: - "Sizin kaynaklarınızı boş yere harcayanları bilmeniz için söylüyorum; şu anda bir yılda yaptığımız iş, bizden öncekilerin 3 yılda yaptığının katbekat üzerindedir"

Van'ın Gürpınar İlçesi Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, yaptıkları bütün işlerin geçen senelerdeki aynı kaynaklarla gerçekleştirildiğini belirterek, "Sizin kaynaklarınızı boş yere harcayanları bilmeniz için söylüyorum; şu anda bir yılda yaptığımız iş, bizden öncekilerin 3 yılda yaptığının kat be kat üzerindedir." dedi.

Gürpınar Belediyesince mahallelere yeni yolların açılmasına ilişkin toplantı gerçekleştirildi.

Belediyedeki toplantıda konuşan Doğramacı, kenti eski görüntüsünden kurtararak estetik bir şehir kimliği kazandırmayı amaçladıklarını anlattı.

Gürpınar'da 2001 yılında imar planı uygulandığını ve belediye başta olmak üzere kimsenin bu imara ilişkin çalışma yürütmediğini belirten Doğramacı, şunları kaydetti:

“Ama bilinmesi gerekiyor ki artık açılmayan yolların açılması gerekiyor. Bu yolları şimdi açmalı ve çalışmalarımızı yapmalıyız. Şehrimizin ve mahallelerimizin bu yollara ihtiyacı var. Gürpınarlı olan herkesin de bu dönüşüme katkı sağlaması gerekiyor. Bu düzenlemeleri yapmak kolay değil, ancak ilçemizin şehir hüviyetine kavuşması için belediyemizin belediye gibi, vatandaşlarımız da şehre karşı sorumluluklarının farkında olan bir şehirli gibi hareket etmesi gerekiyor. Yarın bu düzenlemeleri yapmak ihtiyacı artacak ancak yapılması bugünden daha zor hale gelmiş olacak.”

Vatandaşların belediye hizmetlerini hak ettikleri şekilde almalarını istediklerini ifade eden Doğramacı, şöyle konuştu:

"En önemli problemimiz vatandaşlarımızın problemlerini en kısa zamanda çözebilmektir. Şu an mahallemizin ve şehrimizin bir problemi var. Bunun için de bize düşeni yapmak istiyoruz. Biz bu hizmetlerimizi yaparken belediyemize zerre kadar giren ekstra maddi bir kaynak yok. Geçen yıl ne geliyorsa, ondan önceki senelerde ne geliyorsa, şimdi de aynı kaynak gelmeye devam ediyor. Yaptığımız bütün işler kendi kaynaklarımız ile gerçekleşiyor. Aslında biz burada kendi imkanlarımızı gerekli yerlerde kullandığımızda nelerin yapılabileceğini gösterdik. Bunu da sizin kaynaklarınızı boş yere harcayanları bilmeniz ve görmeniz için söylüyorum. Şu an da bizim bir yılda yaptığımız iş bizden öncekilerin 3 yılda yaptığının katbekat üzerindedir. Bize gelen paranın kuruşu kuruşuna hesabını yaparak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biz burada kendi imkanlarımızı ve kaynaklarımızı en iyi şekilde kullanmaya gayret ediyoruz."

"Devletin dağa giden kaynağının kesilmesi için görevlendirilmesinin yapıldığını" söyleyen Doğramacı, “Ama bizler burada kalıcı değiliz. Sizlerin bu şehrin sahipleri olarak kentin güzelleşmesi ve estetik bir görüntüye kavuşması için bizlere destek vermeniz lazım. Devletimizin bize verdiği yetkiyle hepimiz bu kenti güzel bir şehre dönüştürmek için sorumluluklarımızın farkında olarak hareket etmeliyiz." dedi.

Toplantıya katılan Cumhuriyet Mahallesi sakinlerine, yapılacak alt ve üstyapı hizmetleri anlatıldı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler