HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bodrum belediye başkanı gözaltına alındı

Muğla’nın Bodrum ilçe belediyesine 4 gün önce düzenlenen operasyon sonucunda Bodrum belediye başkanı polis eşliğinde adliyeye getirildi.

Bodrum belediye başkanı gözaltına alındı
MUĞLA - Bodrum ilçe Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Talimatı ile Bodrum ve İzmir de 12 ayrı noktada eşzamanlı operasyon düzenlenişti.
[ ****](http://video.mynet.com/habervideo/Bodrum-belediye-baskani-gozaltina-alindi/1454422/)
Yapılan operasyonun ardından 23 şüpheli yakalanmış, içlerinden 15 kişi ise emniyet müdürlüğünce ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. 8 kişi ise Muğla emniyet müdürlüğünde sorğuya alınmış ve göz altında tutulmuştu. Bugün Bitez adliyesine getirilen M.Ö, H.A, N.D, Y.A, B.K, O.B, S.G, O.Ç, isimli 8 kişi hakim karşısına çıkarılmak üzere adliyeye getirildi. Ardından öğle saatlerinde makamından alınan belediye başkanı Mehmet Kocadon sağlık konturolünün ardından adliyeye ifade vermeye getirildi.
**SORUŞTURMA BODRUM TAPU DAİRESİ DENETİMİNDE ORTAYA ÇIKTI**
32 ay süren teknik takip, bilirkişi incelemesi sonucunda soruşturma kapsamında gözaltına alınan M.Ö ve H.A ‘nın kamu görevlisi olduğu, N.D, Y.A, S.G, V.K, O.B adlı kişilerin aralarında iş takipçisi, işletmeci ve aracıların bulunduğu öğrenildi.
16.09.2009 günü Bodrum Tapu dairesi ile ilgili başlayan soruşturma sırasında ortaya çıkmış. 27.06.2011 tarihinde Bodrum Belediyesinde yapılan aramalar kapsamında elde edilen bilgilerin değerlendirilmesi kapsamında Bodrum 2.Sulh Ceza Mahkemesinin 25.05.2012 gün ve 2012/391 sayılı karar uyarınca iki ayrı farklı ilde toplam 12 ayrı noktada suç, iz ve deliller elde etmek amacı ile eş zamanlı olarak arama yapılmış. Soruşturma kapsamında bu güne kadar 71 kişi şüpheli sıfatıyla ifade vermiş. Mahkeme sürecinde yapılacak değerlendirmeler sonucunda kimler hakkında dava açılacağı belirlenecek. Dava kapsamında. 3 adet malzeme alım ihalesi, 25 işletmeden rüşvet alınması, 6 işletmede irtikap suçu, 1 haberleşme gizliliğinin ihlali ve bir gizlilik ihlali olmak üzere toplam, 36 eylemin birleştirildiği öğrenildi.
İHA


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler