HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bodrum'da bir günde iki mevsim

Bodrum'un yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili olurken, ilçe merkezinde bahar havası yaşandı.

Bodrum'da bir günde iki mevsim

BODRUM (Muğla), (DHA)- Öğlen saatlerinde sahille akın edenler, güneşlendi, 17-18 derece su sıcaklığına sahip denize girip yüzen bile oldu.

Bodrum Yarımadası'nda aynı günde objektiflere, bir yanda kar diğer yanda denize giren ve güneşlenenler yansıdı. Rakımı 400 metrenin üstündeki Çamköy, Pınarlıbelen ve Yukarı Mazı mahallelerinde etkili olan kar yağışı sonrası bölge beyaza büründü. Bölgeye akın edenler beyaza bürünen bölgelerde kar manzarasıyla hatıra fotoğrafları çekti. Emlakçı 48 yaşındaki Mehmet Atıcı, "Bodrum Mazı yolunda 15 yıldır ilk kez bu kadar yoğun kar yağışı gördük. Önceleri, tepelerde görürdük. Şimdi neredeyse deniz kenarına kadar indi. Beyaz örtüyle ilçenin farklı bir güzelliğini de ortaya çıktı. Ben de kar manzarasını yakalamışken öz çekim yaptım" dedi.

Bodrum Yarımadası'nın güney tarafında bunun aksine yazdan kalma bir gün yaşandı. Özellikle öğlen saatlerinde sahille akın edenler, güneş banyosu yaptı. Ülkenin batı kısmını da etkisine alan soğuk hava dalgasına rağmen denize girip yüzen bile oldu. İstanbul'dan birkaç günlüğüne iş gereği Bodrum'a geldiğini belirten Şehir Plancısı Özgür Demir, "İstanbul'da kar, kış, yollarda insanlar perişan oluyoruz. Bodrum'da pırıl pırıl güneş var. Cennet bahçesi Bodrum'dayız" dedi.

Denize giren Nihat Şentürk de "Su çok güzel. 17-18 derece var. Tabi dışarısı biraz daha serin gibi duruyor ama güneşin etkisiyle hiç üşümeden yüzebiliyorsunuz. Herkese tavsiye ediyorum. Başka yerlerde kış etkili oluyor ama burası Bodrum. Cennetteyiz. Nimetlerinden faydalanıyoruz" diye konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler