HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bodrum'da boru patladı, ev ve işyerlerini su bastı

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, isale hattı borusu patlayınca birçok ev ve işyerini su bastı. Su baskını otomobilleri sürüklerken, tatilciler ve yörede oturanlar patlayan hat nedeniyle sel kabusu yaşadı.

Bodrum'a bağlı Güvercinlik Mahallesi'nde, saat 00.45 sırlarında isale hattı patladı. Altı ay içerisinde 15 kez patladığı belirtilen isale hattından çıkan sular nedeniyle mahallede sel oluştu. Yüksel Sokak'taki iki otomobil suların etkisiyle sürüklendi. 30 kadar ev ve işyerini dağlardan gelen çamurlu su bastı. Evlerine bir anda suyun dolması nedeniyle bazı kişilerin çatılara çıktığı görüldü. Oluşan sel bir çok evin bahçe duvarını yıktı, yollarda göçükler meydana geldi. Bodrum- Milas karayolu yaklaşık 1 saat kullanılamaz hale gelirken trafik polisleri ulaşımın kontrolü akışını sağladı.

Sel suyunda 48 TC 372 plakalı aracı sürüklenen Hüsamettin Tan "Bir daha olmaz dediler, otomobilim ikinci kez sularla sürüklendi, içinde olsaydık boğulurduk. Bir mahallede her ay su isale hattı patlar mı? Geceleri gözümüze uyku girmiyor. Gece yarısı olması olayın boyutunu azalttı o anda sokakta bir kişi olsaydı denize kadar sürüklenirdi" dedi. Güvercinlik Köyü Muhtarı Mehmet Gereme ise şöyle konuştu:

"Çelik boru döşenerek yapımına başlanan yeni isale hattının bir an önce bitirilmesini bekliyoruz. Çünkü Güvercinlikliler olarak iki yıldır bu sel kabusunu yaşıyoruz. Serseri mayın gibi ne zaman patlayacağı belli olmuyor, aşırı maddi zararın yanı sıra can kaybı olmaması sevindirici bir durum."

Bodrum- Milas karayolunun kısa süreliğine sel suları nedeniyle gelen taşlardan kapanırken jandarma güvenlik önlemleri aldı. Bodrum Belediyesi'ne ait itfaiye ve vidanjör ekipleri ev ve işyerlerinde temizliğe başlarken, jandarma ve Kaymakamlık görevlileri hasar tespitine başladı.

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler