HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bodrum'da Özgecan eylemi

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde başta Mersin'de vahşice öldürülen Özgecan Aslan olmak üzere cinayete kurban giden kadınlar anıldı.

Bodrum'da Özgecan eylemi

Eyleme katılan bazı kişiler duygulanıp gözyaşı dökerken, katil zanlıları kınandı. Eylemde Özgecan'ın katil zanlılarına en ağır cezanın verilmesi için Adalet Bakanlığı'na gönderilmek üzere imza kampanyası düzenlendi.

Bugün akşam saatlerinde Bodrum Kadın Hakları Grubu üyeleri öncülüğünde Belediye Meydanı'nda çeşitli sivil toplum örgütleri ve siyasi partilere üye kişiler ile vatandaşlar 'İsyandayız' adlı etkinlikte bir araya geldi. Ellerinde Mersin'de vahşice öldürülen Özgecan Aslan'ın fotoğrafları ile 'Özgecan'ın çığlığını duydunuz', 'Üç Beş Yıl Yatar Çıkarım' ve 'Tecavüz Erkeklik ise Biz Erkek Değiliz' yazılı pankartlar taşıyan topluluk, "Cinsel açlığın Afrika'sıyız, kadına uzanan eller kırılsın", "Ar değil mal değil kadınız biz" ve "Kadınız Özgürlük İstiyoruz" sloganları attı. Eyleme ilçeye tatile gelen üç Çinli üniversite öğrencisi de destek verdi. Özgecan'ın katil zanlılarının en ağır cezayı alması için imza Adalet Bakanlığı'na gönderilmek üzere imza kampanyası da düzenlendi.

"KADIN MAHKEMESİ KURACAĞIZ"

Grup adına basın açıklamasını yapan Figan Erozan "Pazar günü burada belediye meydanında kadın mahkemesi kuracağız. Hakim, savcı kadın olacak. Şiddet gösteren erkeği yargılayacağız. Mahkemelerin nasıl çalıştığını ve nasıl çalışması gerektiğini göstereceğiz. Özgecan bir damlaydı bugün çağlayan oldu. Bu çağlayanın önüne kimse geçemez. Artık erkeklerin böyle günlerde seslerini yükseltip kadınların yanlarındayız söylemlerini duymak istemiyoruz. Hala her gün ülkemizde üç kadın öldürülüyorsa bunların yine sorumlusu erkeklerdir. Yanınızdayız sözlerini söyleyenlerin ne kadar samimi olduğu ortadadır" dedi.

Eyleme destek veren Çinli öğrenci 21 yaşındaki Xu Hu "Kadına yönelik şiddet sadece burada değil ülkemizde ve dünyanın her yerinde devam etmekte. Bu nedenle kadına ve her türlü canlıya yönelik şiddeti protesto ediyoruz" dedi. Pazar gününe kadar her gün eylem yapacaklarını belirten grup, sessizce dağıldı.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler