HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Boğaz'dan dev gemi geçti, seferler iptal oldu

Rusya'dan Türkiye'ye direk doğalgaz akışını sağlayacak gaz boru hattı inşaatında çalışacak olan 445 metre boyunda ve 124 metre genişliğindeki boru döşeme gemisi "Pioneering Spirit" İstanbul Boğazı'ndan geçti. Geminin geçişi nedeniyle askıya alınan vapur seferleri normale döndü. Şehir Hatları'ndan yapılan açıklamada seferlerin normale döndüğü belirtildi. Dev gemi dün de Çanakkale Boğazı'ndan geçmiş ve boğaz güvenlik önlemleri kapsamında çift yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapatılmıştı.

Rus doğalgazını Türkiye'ye taşıyacak TürkAkım boru hattının derin sulardaki inşaatını gerçekleştirecek Pioneering Spirit adlı boru döşeme gemisi, İstanbul Boğazı'ndan geçiş yaptı.

İstanbul Boğazı'na sabah saatlerinde giriş yapan 445 metre uzunluğunda ve 124 metre genişliğindeki Malta bayraklı geminin, Rusya'nın Anapa Limanı'na 2 Haziran'da ulaşması bekleniyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı İstanbul Liman Başkanlığı da geminin İstanbul Boğazı'ndan geçişi dolayısıyla uluslararası gemi trafiğini çift yönlü askıya aldı.

Geminin döşeyeceği gaz boruları, Karadeniz altından 900 kilometre boyunca ilerleyerek Trakya kıyısında Türkiye'ye ulaşacak.

DÜN DE ÇANAKKALE BOĞAZI'NDAN GEÇMİŞTİ

Gemi, Rusya ile imzalanan "Türk Akımı Projesi" kapsamında, Karadeniz altından geçecek doğalgaz boru hattı çalışmalarında görev yapacak.

Hollanda'dan Rusya'ya giden dev kablo döşeme gemisi "Pioneering Spirit", dün öğlen saatlerinde Çanakkale Boğazı'ndan geçti. Hollanda'nın Rotterdam Limanı'ndan Rusya'nın Anapa Limanı'na giden 445 metre uzunluğundaki, 403 bin 342 groston ağırlığındaki Malta bayraklı gemi, saat 07.15'te Ege yönünden Çanakkale Boğazı'na giriş yaptı.

Saat 09.20'de boğazın en dar yeri Çimenlik Kalesi ile Kilitbahir önlerine gelen "Pioneering Spirit"e, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait "Kurtarma-4", "Kurtarma-9", "Kurtarma-10" römorkörleri ile "Kıyı Emniyeti-2" ve "Kıyı Emniyeti-4" botları eşlik etti.

Bu sırada Çanakkale Boğazı, güvenlik önlemleri kapsamında çift yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapatıldı. Türk boğazlarından geçen en büyük gemilerden biri olan Pioneering Spirit, Marmara Denizi'ne çıkış yaptıktan sonra boğaz trafiği normale döndü.

Geminin Türkiye'deki acente faaliyetlerini gerçekleştiren Polimar Shipping yetkilileri, Pioneering Spirit'in, Türkiye ve Rusya arasında imzalanan "Türk Akımı Projesi" kapsamında, Rusya'dan başlayan ve Karadeniz’in altından geçerek Türkiye'ye ulaşacak doğalgaz boru hattı çalışmalarında görev yapacağını kaydetti.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler