HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Boğaziçi Köprüsü'nde demokrasi yürüyüşü

15 Temmuz akşamı gerçekleştirilmek istenen darbe girişimine karşı dün gece, Boğaziçi Köprüsü'nde demokrasi yürüyüşü düzenlendi.

İstanbul'da yüz binlerce kişi, Boğaziçi Köprüsü'nde yürüyerek darbe girişimini protesto etti.

Milli İrade Platformu'nca düzenlenen "Darbeye Karşı Boğaziçi Köprüsündeyiz" yürüyüşü için vatandaşlar, Üsküdar Altunizade'de toplandı.

Yüz binlerce kişi, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Darbecilere idam", Recep Tayyip Erdoğan'ı yedirmeyeceğiz", "İşte ordu, işte komutan" sloganları eşliğinde Boğaziçi Köprüsü'ne yürüdü. Vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ve meşaleler taşıdı. Yürüyüş nedeniyle köprü araç trafiğine kapandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, belediye başkanları, sanatçıların da yer aldığı yürüyüşte, yatsı ezanından sonra Kur'an-ı Kerim, ardından da İstiklal Marşı okundu.

_

Burada okunan darbe karşıtı bildiride, vatandaşlara meydanlardan ayrılmama çağrısı yapıldı.

Vatandaşlara hitap eden Bilal Erdoğan, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimiyle FETÖ'nün gerçek yüzünün ortaya çıktığını belirterek, şöyle konuştu:

"Ne oldu şimdi? Üç senedir yüzündeki boya döküldü, döküldü, sonunda senin silahlı bir terör örgütünün başı olduğuna inanmayan kalmadı. Aslında kaldı, nerede kaldı? ABD'de kaldı, Avrupa'da kaldı. Bazı yerlerde hala inanmayanlar kaldı. Şimdi arkadaki kukla oynatıcılarını da ayan beyan görmüş olduk."

Bu olayların ardından Türkiye'de birlik ve beraberliğin zirve noktasını bulduğunu vurgulayan Erdoğan, "Birliğimiz daim olsun, Allah bizlere oyun kurmaya çalışanların oyunlarını başlarına çevirsin. Bizler bu birliğimize sahip çıktığımız sürece yarınımız bugünden daha güzel olacak inşallah." diye konuştu."

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, şehit edilen vatandaşlar nedeniyle Boğaziçi Köprüsü'nün farklı bir anlamı olduğunu dile getirerek, "Bu köprü artık her geçtiğimizde Erol Olçak'ı, oğlu Abdullah Tayyip'i hatırlayacağımız yer olacak. Bu millet, mesele vatan olunca, al bayrak olunca bir ve beraber oldu. Boğaziçi Köprüsü bundan sonra kardeşliğimizin köprüsü olsun." ifadesini kullandı.

Ayrıca, darbe girişimi sırasında şehit olanlar için dua edildi.

"Boğaziçi Köprüsü Milli İrade Yürüyüşü kapsamında iki yönünde trafiğe kapalıdır”

15 Temmuz'da darbe girişiminde bulunulmasına tepki gösteren binlerce vatandaş Boğaziçi Köprüsü'nde bir araya geldi. Binlerce vatandaşın köprü üzerine çıkmasıyla köprü trafiği çift yönlü olarak trafiğe kapandı. Bu sırada İstanbul'un trafik durumunu gösteren İBB'nin uygulamasında, "Boğaziçi Köprüsü Milli İrade Yürüyüşü kapsamında iki yönünde trafiğe kapalıdır” notu yer aldı.

SANAT VE SPOR CAMİASINDAN DESTEK

KISIKLI’da binlerce kişi Türk bayraklarıyla darbe girişimini protesto ederek bugün de ’Demokrasi Nöbetine’ devam etti. Kısıklı’daki nöbete spor ve sanat camiasından da büyük destek geldi. Televizyoncu Acun Ilıcalı, Milli futbolcu Arda Turan, futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, popçular Hadise ile Fettahcan, oyuncular Murat Yıldırım ile Hakan Ural ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ da Kısıklı’da halka seslendi.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler