HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Boğaziçi Üniversitesi’nde vegan yemek skandalı

Boğaziçi Üniversitesi'nde vegan öğrencilerin mücadeleleriyle elde ettikleri vegan menü ile ilgili skandal bir gelişme yaşandı. Öğrencilere sunulan vegan yemekten hayvansal yoğurt çıktı.

Boğaziçi Üniversitesi’nde vegan yemek skandalı

Boğaziçi Üniversitesi’nde bir süre önce vegan öğrencilerin yoğun mücadeleler sonucu elde ettikleri vegan menüden yoğurt çıktı. Yönetim öğrencilere ana vejetaryen yemeğin artık vegan olacağını, çorbaların da artık vegan olacağını ya da vegan alternatif sunulacağını belirtmişti. Öğrenciler yoğurt çıkan yemekle ilgili analiz yaptırarak yemekte yoğurt olduğuna emin oldu.

Vehaber'den Erdal Ergüler'in haberine göre, Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri olayla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Boğaziçi Üniversitesi'nde, yaklaşık bir yıl süren uğraşın sonunda okul yemekhanesinde vegan yemek çıkarabilmeyi başardık. Yönetimin bize vaadettiğine göre ana vejetaryen yemek artık veganlara uygun olacak, çorbalarda veganlara uygun çıkacak ya da vegan alternatifi sunulacaktı. Nisan ayı içerisinde yemekhanede bir çorbanın içinde yoğurt olduğunu anladık.

Yoğurt ve un terbiyesiyle yapılmış olduğu belliydi. Yemekhane müdürlüğü kesin bir dille bunu reddetti ve biz de özel bir gıda laboratuvarına laktoz testi yaptırdık söz konusu çorbanın numunesini alarak. Sonuç olarak çorbadan %4.9 oranında laktoz çıktı (100 gram bazında). Biz bu laboratuvar raporunu vegan öğrenciler olarak dilekçelerimizle birlikte teslim ettik iki hafta önce kadar. Şuan dilekçe hala işlemde. Öğrencilerin etik, dini ve sağlıksal kaygılarıyla oynayan sorumluların gerekli cezayı almaları için sonuna kadar uğraşacağız.”


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler