HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Boğaziçi Üniversitesi'nin yeni rektörü belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Mehmed Özkan'ı atadı.

Boğaziçi Üniversitesi'nin yeni rektörü belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmed Özkan'ı atadı.

676 sayılı KHK ile rektör atamalarının direkt Cumhurbaşkanlığı'na bağlanmasının ardından ilk atama gerçekleşti. Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımız, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 130 uncu ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 üncü maddeleri uyarınca, Yükseköğretim Kurulunun önerdiği adaylar arasından Prof. Dr. Mehmed Özkan'ı atamışlardır" denildi.

Rektör atamalarında yapılan değişiklik 676 sayılı KHK'de, "Devlet üniversitelerinde rektör Yükseköğretim Kurulu tarafından önerilecek, profesör olarak en az üç yıl görev yapmış üç aday arasından Cumhurbaşkanınca atanır. Bir aylık sürede önerilenlerden birisinin atanmaması ve Yükseköğretim Kurulu tarafından, iki hafta içinde yeni adaylar gösterilmemesi halinde Cumhurbaşkanınca doğrudan atama yapılır" şeklinde yer almıştı.

BOĞAZİÇİ'NİN REKTÖRÜNDEN VEDA MESAJI
Boğaziçi Üniversitesi rektörlük seçiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından göreve atanmayan Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu veda mesajı yayınladı.

Üniversiteye veda ettiğini ve akademik hayatını noktaladığını belirten Barbarosoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi: "5 Ağustos 2012 tarihinden itibaren büyük gurur, mutluluk ve heyecanla sürdürdüğüm rektörlük görevimin sonuna gelmiş bulunuyorum. Ülkemizde olduğu kadar uluslararası alanda da birçok başarıya imza atan, özgürlükçü, çoğulcu ve katılımcı bir anlayışla üniversitemizi akademik ve bilimsel alanda daha da yukarılara taşıyan, birlikte görev yaptığım tüm arkadaşlarıma, destek veren tüm öğretim üyelerimize, çalışanlarımıza ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum.

ÜNİVERSİTEMİZE VEDA EDİYOR VE AKADEMİK HAYATIMI NOKTALIYORUM

Kırk yılı aşkın bir süredir öğrenci, öğretim üyesi ve idareci olarak çeşitli düzeylerde katkıda bulunduğum üniversitemize veda ediyor ve akademik hayatımı noktalıyorum. Boğaziçi Üniversitesi'nin tarihi, gelenekleri, ilkeleri ve üstün kadrosu sayesinde gelecekte de varlığını en başarılı şekilde sürdüreceğine eminim. Göreve yeni atanan Sayın Prof. Dr. Mehmed Özkan'a ve yeni yönetime başarılar dilerim."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler