HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bolu Valiliği lise öğrencilerinin yürüyüşünü incelemeye aldı

Bolu Valiliği, yaklaşık 300 liselinin futbol karşılaşmasının ardından kavga ettikleri öğrencilerin eğitim gördüğü okula yürümesi üzerine radikal bir karar aldı ve inceleme başlattı.

Bolu Valiliği lise öğrencilerinin yürüyüşünü incelemeye aldı

Dün, Karaçayır Mahallesi'nde bulunan sahada İzzet Baysal Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile Mimar İzzet Baysal Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi arasında oynanan maçta kavga çıktı. Karşılaşmanın ardından İzzet Baysal Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin öğrencileri tekbir getirerek, kavga ettikleri öğrencilerin eğitim gördüğü okula doğru yürüyüşe geçti. Polis ekipleri yaklaşık 300 öğrenciyi güçlükle durdurarak, okullarına gönderdi.

Bolu Valiliği dün yaşanan olaylarla ilgili olarak bugün yazılı açıklamada bulundu. İki müfettişin görevlendirildiği belirtilerek, "Olayın, ilimizde iki lise arasında oynanan futbol karşılaşması sonucunda alınan mağlubiyet sonrası mağlup olan lise öğrencilerinin kendiliğinden gelişen kısa süreli bir eylemi olduğu anlaşılmış, kısa süre içinde kolluk kuvvetleri tarafından dağılmaları konusunda ikna edilerek herhangi bir taşkınlığa meydan verilmeden dağılmaları sağlanmıştır. Konu ile ilgili olarak gerekli incelemeleri ve gerektiğinde soruşturmayı yapmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden iki maarif müfettişi görevlendirilmiştir"

Futbol karşılaşmalarının iptal edildiğinin belirtildiği açıklama şöyle:

"İlimizde düzenlenen liseler arası tüm futbol karşılaşmaları valiliğimizce iptal edilmiştir. Gerek okullar arası müsabakalarda ve gerekse şehrimizi temsil eden takımların müsabakalarında centilmenlik ve rakibe saygının, yenmek kadar yenilgiyi de doğal karşılamak ve hazmetmek, daha iyi olmak için daha çok çalışmaya teşvik kaynağı olarak görmek gerektiğinin sadece öğrencilerin değil, tüm sporseverlerin bilmesi ve kabullenmesi gereken bir gerçek olduğu, okullar arası müsabakalarda bu tür olaylara fırsat verilmemesi için her türlü tedbirin alınacağı kamuoyuna saygı ile duyurulur"

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler