HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bolu'daki deprem Işıkara'yı üzdü

BURSA (İHA) - Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi eski Müdürü Prof Ahmet Mete Işıkara, Bolu'da dün gece meydana gelen depremde en çok pencereden atlayıp yaralananlara üzüldüğünü söyledi.

DASK ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Okullarda depreme hazırlık eğitimi' projesi kapsamında Bursa'ya gelen Prof Ahmet Mete Işıkara, Bolu ve Türkiye için benzeri depremlerin olağan olduğunu belirtti.

Dün gece 4.6 şiddetindeki depremde 4 kişinin yaralandığını, Türkiye'nin her yerinde her an deprem olabileceğini hatırlatan Işıkara, "Türkiye'de 5 saat içinde 3.5 şiddetinde deprem olacak dersem mutlaka olacaktır. Ama en çok beni, yanlış davranıp pencereden atlayarak yaralananlar üzüyor. Çünkü insanları deprem yaralamıyor, deprem öldürmüyor. Binalar ya da yanlış davranışlar öldürüyor. Bunun için eğitim şart" dedi.

Bolu halkının 7.2 şiddetindeki depremi yaşadığını anlatan Işıkara, yanlış davranışların deprem bilinci eğitiminin eksikliğinden kaynaklandığını ifade ederek, "İstanbul'da, Bursa'da ya da Türkiye'nin herhangi bir yerinde bir depremin ne zaman olacağını söylememiz mümkün değil. Ama deprem olacak. Mühim olan, önlem alıp gereğini yapmak. Zorunlu deprem sigortasından da önemle söz ediyoruz. Otomobilimizi alırken sigortalattırıyoruz, ancak 25-30 yıllık birikimlerimiz karşılığında aldığımız evimizi sigorta yaptırmaktan imtina ediyoruz. Devlet bize bir imkan sunmuş, bundan yararlanmamız lazım" diye konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler