HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Bomba var' denilen otomobilden PKK'ya götürülen 3 kız çıktı

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde, polisin 'bomba yüklü' olduğu ihbarı üzerine durdurduğu otomobilde PKK'ya götürüldüğü belirlenen 3 kız çıktı.

'Bomba var' denilen otomobilden PKK'ya götürülen 3 kız çıktı

(DHA) - Polis, kurtardığı 3 genç kızı terör örgütünün dağ kadrosuna götürdüğü ileri sürülen 2 kişiyi ise gözaltına aldı.

Dün gece polis ihbar hattını arayan bir kişi, Viranşehir'den Mardin yönüne giden ve plakasını verdiği bir otomobilin bomba yüklü olduğunu söyledi. İhbar üzerine harekete geçen polis, ilçenin giriş noktasında uygulama başlatarak, ihbar edilen otomobili beklemeye başladı. Gece geç saatlerde ihbar edilen içerisinde 5 kişinin bulunduğu otomobil, uygulama noktasında durduruldu. Polis durdurduğu ve yaptığı aramada herhangi bir suç unsuruna rastlamazken, otomobilde bulunanların tedirginliğinden şüphelendi. Otomobilde bulunan ve Şırnak'ta bir düğüne gittiğini söyleyen kişilerin akrabalık ilişkilerinin bulunmamasından kuşkulanan polis, 3'ü kız 5 kişiyi gözaltına alarak Viranşehir Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü.

Burada ifadesi alınan yaşları 15 ile 17 arasında değişen D.A., Z.K. ve İ.K. isimli genç kızlar, İstanbul'da yaşadıklarını ve kendileri ile birlikte yakalanan diğer 2 kişi tarafından PKK'nın dağ kadrosuna götürüldüklerini söyledi. Genç kızların ifadesi üzerine polis, gözaltına aldığı Selahattin K. ile Erdal B.'yi yöneltilen suçlamalar doğrultusunda sorguladı. 2 şüpheli sorgulamalarında suçlamaları kabul etmezken, polisin iletişim kurduğu aileleri de kızlarının PKK'ya götürülmek üzere kandırıldığını söyledi. Selahattin K. ile Erdal B., işlemlerinin tamamlanmasının ardından 'Terör örgütüne eleman temin etmek' suçundan adliyeye sevk edilirken, 3 genç kızın ise İstanbul'dan gelecek ailelerine teslim edileceği bildirildi.

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler