HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Atatürk Havalimanı'ndaki patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 42'ye yükseldi

Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen saldırıda hayatını kabedenlerin sayısı 42'ye yükseldi.

Atatürk Havalimanı'nda dün gerçekleşen bombalı terör saldırısının 42. kurbanı 22 yaşındaki Merve Yiğit oldu. Havalimanının işletmecisi olan TAV bünyesindekiyiyecek ve içecek firması BTA'da yaklaşık 3 yıldır part-time aşçılık yapan, üniversite öğrencisi Merve Yiğit, tedavi gördüğü hastanede yaşam savaşını kaybetti.

Üniversitede halkla ilişkiler bölümü okuyan, Konya nüfusuna bağlı Merve Yiğit, dün yaşanan patlamada ağır yaralı olarak Bahçelievler'de özel bir hastaneye kaldırıldı.

Ağır yaralı Yiğit, yapılan bütün müdahalelere rağmen bu akşam 18.00 sıralarında hayatını kaybetti. İstanbul Valiliği'nin en son yaptığı açıklamayla 41 olarak bildirilen hayatını kaybedenlerin sayısı genç Merve'nin ölümüyle birlikte 42'ye yükselmiş oldu.

128 KİŞİ TEDAVİ ALTINDA
Saldırıda yaralananları hastanede ziyaret eden Sağlık Bakanı Recep Akdağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, "250'ye yakın etkilenmiş kişi olduğunu biliyoruz. Bunların içinden şu anda hastanelerimizde yatan 128 kişi var. Bunların bir kısmı yaralı, bir kısmı hafif yaralı. Bir kısmı da bir şekilde etkilenmiş olan insanlar. Psikolojik olarak etkilenenler de var, aşırı sesten etkilenenler de var içlerinde. Bunların 41'i de yoğun bakımlarımızda yatıyor. Ama yoğun bakımda yatan hastaların tabii ki hepsinin hayati tehlikesi yok. Hayati tehlikesi olanlar da var. Büyük bir dayanışma içinde olduklarını gördüm. Yaralananlar arasında yabancı uyruklu olanlar var. Bugün birlik olmak günü, dayanışma günü. Dimdik ayaktayız" diye konuştu.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler