HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bordo berelilerden PKK operasyonu

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine helikopterlerle getirilen bordo bereliler, PKK üyelerine yönelik operasyon başlattı.

Bordo berelilerden PKK operasyonu

Türkiye ile Kuzey Irak sınırlarında stratejik öneme sahip Yeşilova köyündeki Gerdan Tepe'de bir süre önce yol yapım çalışmalarını sürdüren araçlara PKK terör örgütü mensupları tarafından taciz ateşi açılmıştı. Bunun üzerine Gerdan Tepe'nin tamamen PKK'lılardan temizlenmesi için bordo bereliler helikopterle bölgeye taşındı. Helikopterlerin hakim bölgelere indirdiği bordo bereli askerlerin Garden Tepe'nin güneyine doğru ilerlediği belirtildi.

Daha önce tespit edilen noktalar helikopterler tarafından ateş altına alınırken, PKK mensupları ile sıcak temasın sağlanıp sağlanmadığı hakkında ise bilgi alınamadı.

Muş Şenyayla kırsalındaki PKK hedefleri hava harekatıyla imha edildi

Türk Silahlı Kuvvetleri, Muş Şenyayla kırsalına düzenlenen hava harekatında bölgede tespit edilen PKK'ya ait 5 hedefin imha edildiğini açıkladı.

Dün saat 23.15-23.47 arasındaalınan istihbaratın değerlendirilmesi sonucu Muş Şenyayla kırsalına, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlendi. Bölgede tespit edilen PKK'ya ait bomba yüklü bir araç, 2 sığınak ve 2 silah mevzii ateş altına alınarak imha edildi.

VAN'DA 2 KIZ PKK'NIN ELİNDEN KURTARILDI

VAN'da PKK'lı teröristler tarafından dağa götürülmek istenirken, polisin düzenlediği operasyonla kurtarılan 3 kız emniyette ifadelerinin ardından ailelerine teslim edildi.

Van'ın Erciş İlçesi'nde, 24 Eylül'de PKK'lı teröristler tarafından dağa götürülmek istenen, yaşları 15 ile 18 arasındaki 3 kız, polis tarafından Van'ın Edremit İlçesi Kurubaş Mahallesi'nde yapılan operasyonla kurtarıldı. Kızları terör örgütü PKK'nın dağ kadrosuna götürmeye çalışan şüpheliler V.A. ve E.L. ise gözaltına alındı.

Operasyon sonrası Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nca ifadesi alınan 3 kız, ailelerine teslim edildi. İkisi lise öğrencisi olduğu belirlenen kızlar, savcılıktaki ifadelerinde, pişman olduklarını söyledi. Kızlar, kendilerini dağa götürmek isteyen kişilerden de şikayetçi oldu.

Kızlar ifadelerinde planın HDP Erciş İlçe Başkanlığı'nda yapıldığını ve V.A.'nın burada kendilerini yönlendirdiğini söyledi. Yakalanmadan bir gün önce Erciş'teki bir kafede arkadaşlarıyla bir araya geldiklerini anlatan kızlarndan biri ifadesinde şunları söyledi:

"Arkadaşım, konuştuğumuz sırada HDP ilçe binasına gideceğini söyledi. Daha önce partiyle bir ilişkisinin olduğunu bilmiyordum. Birlikte HDP'ye gittik. Arkadaşım orada bir erkekle konuşuyordu. Çıktığımızda ne olduğunu sordum. Arkadaşım da bana 'Dağa gitmek istiyorum' dedi. Ben daha önce böyle bir düşüncesinin olduğunu duymamıştım. Kendisine gitmemesi ve okumamız gerektiğini söyledim. Akşam mesajlaştığımızda 'Yarın gidiyorum, hakkını helal et' diye mesaj attı. Ben de 'Seni yalnız bırakmam ben de geliyorum' diye cevap yazdım. HDP'de konuştuğu kişiyle sabah buluşup gideceğimizi söyledi. V.A. ile yola çıktıktan sonra aracımıza bir kişi daha bindi."

Gözaltındaki V.A. ve E.L.'nin sorgularının sürdüğü belirtildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler