HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Boydak Holding'in başkanı gözaltında

15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlayan gözaltılar devam ediyor.

Boydak Holding'in başkanı gözaltında

Kayseri Boydak Holding Yönetim Kurulu ve Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Boydak bu sabah gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde arama yapılıyor.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü tarafından sürdürülen çalışma kapsamında Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şükrü Boydak'ın gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınan Mustafa Boydak, Şükrü Boydak ve Halit Boydak'ın evlerinde arama yapıldığı bildirilirken, Boydak ailesinin diğer fertlerinden arananların olduğu öğrenildi.

Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak daha önce kuruluşa yönelik operasyonda tutuklandı ve halen Ankara'da cezaevinde bulunuyor.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) ekipleri bu sabah saat 07.00 sıralarında Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, eşi Aliye iki gün önce ’örgütün ablası’ suçlamasıyla tutuklanan yönetim kurulu üyesi Şükrü Boydak ve şirket yöneticilerinden Halit Boydak’ı gözaltına alarak evlerinde arama yaptı.

HACI BOYDAK HASTANEDE

Boydak Holding’in bir süre cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilen eski Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak için de gözaltı kararı verildi. Hacı Boydak’ın, rahatsızlığı nedeniyle İstanbul’da ameliyat olduğu ve halen hastanede yattığı belirtildi. Hacı Boydak, avukatlarının itirazı üzerine 17 Mayıs'ta tahliye edilmişti.

İl dışında oldukları belirtilen İlyas ve Bekir Boydak'ın yakalanması için de çalışma yürütülüyor.

Zanlıların, FETÖ/PDY'ye finans desteği sağlandığı iddia ediliyor.

BOYDAK HOLDİNG'DEN AÇIKLAMA

Boydak Holding Yönetim Kurulu, 15 Temmuz Darbe Kalkışması sonrasında, sabah saatlerinde yapılan gözaltı operasyonuna dair yazılı açıklamada bulundu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sabah itibariyle basında yer alan haberler üzerine kamuoyunu bilgilendirme ve düzeltme yapma ihtiyacı duymaktayız.23 Temmuz 2016 tarihinde kapatılan vakıflar arasında yer alan Boydak Eğitim ve Kültür Vakfının yönetiminde bulunan üyelerinin bilgilerine başvurulmak üzere kolluk görevlileri tarafından ifadeye çağrılmışlardır. Konunun Boydak Holding ve grup şirketlerimiz ile hiçbir şekilde alakası yoktur, gelişmeler hakkında kamuoyuna bilgiler verilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur”.

HACI BOYDAK: HASTANEDEYİM

Bu arada, İstanbul’da tedavi gördüğü hastaneden arayan Boydak Holding eski Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, "Ben, şu anda İstanbul Nişantaşı Amerikan Hastanesi 4402 nolu odadayım. Geçen hafta Cuma günü bir ameliyat geçirdim. Bir yere kaçmadım ve kaçmam. Kamuoyunda yanlış anlaşılmalara yol açmaması için bu açıklamayı yapıyorum’’ dedi

HALİT BOYDAK DEĞİL HALİT BAYHAN

Öte yandan, gözaltına alan ve Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki Adli tabiplikte sağlık kontrolünden geçirilen kişinin Halit Boydak değil, Boydak Holding İnsan Kaynakları Direktörü Halit Bayhan olduğu belirlendi. Evinde yapılan aramanın ardından elleri kelepçelenen Halit Bayhan, ifadesi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

AA-DHA-İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler