HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Böyle ev ancak Rize'de olur

Benzeri olmayan tanıtım amaçlı ahşap ev büyük ilgi topladı.

Rize’nin Pazar İlçesi’nde bir yapı firması,Karadeniz’in sarp arazisinin her yerinde ahşap ev yapılabileceğini göstermek için, dik yamacın kenarına, 40 basamaklı merdivenle çıkılabilen iki katlı ev inşa etti. Benzeri olmayan tanıtım amaçlı ahşap ev büyük ilgi topladı.

Kaçkar Grup adlı ahşap ev yapımı firması ilginç bir teşhir yöntemi denedi. Firma, Karadeniz’in zorlu coğrafyasında her yere ev yapılabileceklerini göstermek için atölyelerinin bulunduğu Hamidiye Mahallesindeki dik yamacın önüne, 4 kat ve 40 basamaklı merdivenle çıkılan iki katlı toplam 94 metrekarelik ev yaptı.

Çam kerestesi kullanılarak inşa edilen ahşap ev ile ilgili açıklamada bulunan firmanın satış ve proje sorumlusu İç Mimar Batu Aksoy, bölgenin tepe ve yamaçlardan oluştuğunu belirterek, evleri yer fark etmeksizin her yere kurulabileceklerini göstermek istediklerini söyledi. Aksoy, "Görüntüsü büyük ilgi çekiyor. Görünüm biraz korkutuyor belki ama, aslında korkulacak bir durum yok. Yapı çok güvenli" dedi.

Ustalardan Bilal Özen de, evi zemini demirle sağlamlaştırdıktan sonra inşa ettiklerini belirterek, "Engebeli arazilerde de bu evleri kurabiliriz. Deprem korkusu yok. Sıhhatli ve zevklidir. Rutubet tutmaz, yatması, uyuması da keyiflidir" diye konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler