HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bozdağ, AA Editör Masası'na konuk oldu

- Başbakan Yardımcısı Bozdağ: (7) "Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği mezunları bugüne kadar istihdam edilmiyordu. Bundan sonra Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki din hizmetleri görevlerinde de Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği mezunları, İlahiyat Fakültesi mezunları gibi istihdam edilecektir. Hayırlı olmasını diliyorum"

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği mezunları bugüne kadar istihdam edilmiyordu. Bundan sonra Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki din hizmetleri görevlerinde de Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği mezunları, İlahiyat Fakültesi mezunları gibi istihdam edilecektir. Hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Bozdağ, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Diyanet İşleri Başkanlığının yapısındaki değişikliklerle ilgili bir soru üzerine Bozdağ, ilk kez bir kadının Başkan Yardımcılığı görevine atandığını ve bu göreve Huriye Martı'nın getirildiğini hatırlattı.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Diyanet İşleri Başkanlığının kadın konusundaki çalışmalarının büyük bir ivme kazanacağına işaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla bütün illerde en az bir il müftü yardımcısının kadın olmasına yönelik karar alındığını bildiren Bozdağ, Ankara ve İstanbul gibi yerlerde birden fazla kadın il müftü yardımcısının görevlendirilebileceğini belirtti.

- "Kadın murakıp alınacak"

Kadın denetçi bulunmayan Diyanet İşleri Başkanlığına kadın murakıp alınacağını ifade eden Bozdağ, kadın murakıpların daha sonra müfettişliğe de terfi edebileceğini dile getirdi.

Bozdağ, kadın vaiz ve Kur'an Kursu öğreticilerinin sayısının kademeli olarak artırılması kararının alındığını söyledi.

Diyanet Akademisine ilişkin kanun çalışmalarının devam ettiğini aktaran Bozdağ, Kutlu Doğum Haftası'nın Mevlid-i Nebi adıyla Hicri takvime göre kutlanacağını anımsattı.

Önemli değişikliler yapıldığına dikkati çeken Bozdağ, Diyanet İşleri Başkanlığının daha aktif olmaya gayret edeceğini belirtti.

"İlahiyat fakültesi mezunlarının öğretmen olarak atanabilmesini sağlayan işlem geçtiğimiz günlerde Danıştay tarafından durduruldu.Siz de bununla ilgili bir düzenleme yapılacağını açıkladınız. Bu düzenleme ile ilgili çalışma yapıldı mı, düzenleme ne zaman yasalaşır?" sorusu üzerine Bozdağ, Danıştay'ın yerindelik denetimi yaparak hukuka aykırı karar verdiğini bildirdi.

Bekir Bozdağ, kimlerin öğretmen olup olmayacağına yönelik konunun mahkemelere değil yürütmeye ait olduğuna işaret etti.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği bölümlerinin kapandığını ifade eden Bozdağ, öğretmen ihtiyacının karşılanması sorununu kökünden çözen bir adım atacaklarını söyledi.

- "İlahiyat Fakültesi mezunları gibi istihdam edilecekler"

Bozdağ, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği mezunlarının öğretmenlik haklarının baki olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği mezunları bugüne kadar istihdam edilmiyordu. Bundan sonra Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki din hizmetleri görevlerinde de Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği mezunları, İlahiyat Fakültesi mezunları gibi istihdam edilecektir. Hayırlı olmasını diliyorum. Bu da önemli bir gelişme."

TRT ve "Diriliş Ertuğrul" dizisiyle ilgili bir soru üzerine Bozdağ, "Diriliş Ertuğrul" dizisini izlediğini aktardı.

"Ertuğrul'un tiryakisi oldum." diyen Bozdağ, söz konusu dizilerin tarihi, kültürü ve verilen mücadeleyi yansıtmaları bakımından önemli olduğunu dile getirdi.

Bozdağ, TRT'nin yeni dizisi "Kut'ül Amare"nin de izleyiciyle buluşacağını anımsattı.

Türkiye'nin dizi ihracatında güçlü bir marka olduğun altını çizen Bozdağ, "Diriliş Ertuğrul" dizisinin başka ülkelerde de itibar gördüğünü kaydetti.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Türkiye'nin dizileri ihraç edilen ülkelerin başında geldiğini, TRT'nin büyük projelere imza atacağını sözlerine ekledi.

(Bitti)

(AA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler