HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bozdağ: NATO'nun yaptığı büyük skandal, alçaklık, rezalet...

Son dakika haberine göre, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, NATO skandalı ile ilgili açıklama yaptı. Bozdağ, "Bu alçaklığı yapanların hakkında gerekli işlemlerin yapılması zarurettir. Dünya ve NATO böyle bir rezalet görmedi. Bu alçaklığı yapanları şiddetle ve nefretle kınıyoruz. NATO'daki alçaklığı yapanlar için gerekli işlemler yapılsın. Özür dilenmesi önemli ama kendilerinin de sorumluluğu var" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Norveç’teki NATO tatbikatına ilişkin bir soru üzerine, "Bu büyük bir skandal, rezalet, alçaklıktır" dedi.

Şırnak'ta bulunan Bozdağ, gazetecilerin sorusu üzerine. Türkiye NATO’nun kurucu saygın ülkelerinden ve aynı zamanda NATO’da en büyük gücü olan ülkelerden bir tanesi olduğunu söyledi. Bozdağ, şöyle konuştu:

"Hem dünya hem de bölge barışına en büyük katkıları veren ülkelerden bir tanesi. NATO üyesi bir ülkenin kurucu lideri ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile bugünkü yani son Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın NATO tatbikatında düşman olarak resimlerinin seçilip hedefe konulması açık bir ifade ile büyük bir alçaklıktır. Bu alçaklığı yapanları şiddet ve nefret ile kınıyoruz. Bu olay göstermiştir ki, Türk milletinin Türkiye devletinin sevdalısı olan Türkiye’nin her alanda gelişmesi için gecesini gündüzünü birbirine katan liderleri sevmiyorlar. Türkiye’ye düşmanlık edenler, Türkiye’yi sevenleri, kalkındırmak isteyenleri görmek istemiyorlar. Onlara karşı düşmanlıklarını gizleyemiyorlar. Gazi Mustafa Kemal Atatürk yedi düvele karşı savaş verdi. Bir dünya onu yenmek istedi ama yenemedi. Aradan geçen yaklaşık yüzyıl sonra, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a karşı da bir uluslararası işbirliğinin olduğunu görüyoruz. Bu işbirliği bir tatbikatta, düşman hedefi yapacak kadara onlara cesaret verdiğini görüyoruz.”

BİR TEPKİ DE AKDAĞ'DAN

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Norveç'te gerçekleştirilen NATO tatbikatındaki skandala ilişkin, "Türkiye Cumhuriyeti, bizzat Cumhurbaşkanı'nın ağzından derhal gereken reaksiyonu göstermiş ve yapılan yanlıştan da hemen dönülmüştür. Gerekli özürler yapılmıştır. Yapılan yanlışın müsebbiplerine gerekli cezalar derhal tahakkuk ettirilmiştir." dedi.

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU: ÖZÜRLE GEÇİŞTİRİLEMEZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, NATO tatbikatındaki skandala ilişkin, "Kimse Türkiye'nin yöneticilerine hakaret edemez" dedi. CHP lideri, "Özürle geçiştirilemez, açıklama bekliyoruz" diye konuştu.


En Çok Aranan Haberler