HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bozdağ'dan flaş İmralı açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İmralı'ya gidecek ikinci heyet konusunda Adalet Bakanlığı'nın karar vereceğini belirterek, "Bu konuda şu isimdir bu isimdir demek imkanım yok" dedi.

Bozdağ'dan flaş İmralı açıklaması

ANKARA (ANKA) - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İmralı'ya gidecek ikinci heyet konusunda Adalet Bakanlığı'nın karar vereceğini belirterek, "Bu konuda şu isimdir bu isimdir demek imkanım yok" dedi. Bozdağ, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın "PKK süreci olumsuz etkilerse biz onun yakasına yapışırız" şeklindeki açıklamasını "Şu anda bunu söylemekten öte, eylemleriyle ve söylemeleriyle bunu ortaya koymaları lazım" şeklinde değerlendirdi.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, AK Parti genel merkezine gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. İmralı'ya gidecek ikinci heyet konusunda kararı Adalet Bakanlığı'nın vereceğini belirten Bozdağ, "Şu ana kadar Adalet Bakanlığı tarafından yapılmış bir açıklama bildiğim kadarıyla yok. Adalet Bakanlığı kararını verdiği zaman kamuoyuyla paylaşacaktır" dedi.

Bozdağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın isimleri onaylayıp onaylamadığına yönelik bir soruya, "Bu konuda şu isimdir bu isimdir demek imkanım yok. Bu konu Adalet Bakanlığı'nın istişare ile vereceği karardır. Henüz adalet Bakanlığı bir karar ortaya koymadı" yanıtını verdi.

-"ŞARTLI CÜMLELER ÇOK OLURSA YANLIŞ YAPAR"-

Bozdağ, BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Şayet bizim önerdiğimiz isimler kabul edilmezse süreci dışarıdan destekleriz, sürecin dışında oluruz" şeklindeki açıklamalarını ise şu şekilde değerlendirdi:

"Bizim önerdiğimiz isim kabul edilirse edilmeze şöyle olursa, böyle olursa biçiminde şartlı cümleler kurmak doğru bir yaklaşım değil. Şartlı cümleler ne kadar çok kurulursa o kadar yanlış yapar. Onun için doğru görmüyorum. Adalet Bakanı bu noktada değerlendirmesini yapacak kimlere izin verecekse onun kararını Adalet Bakanlığı verecek."

-"EYLEMLERİYLE BUNU ORTAYA KOYMALI"

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın "PKK süreci olumsuz etkilerse biz onun yakasına yapışırız" şeklindeki açıklamasının anımsatılması üzerine de Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "Şu anda bunu söylemekten öte, eylemleriyle ve söylemleriyle bunu ortaya koymaları lazım. Hep beraber göreceğiz" şeklinde konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler