HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BTK'dan WhatsApp anketi! BTK, WhatsApp yerine alternatif mi arıyor?

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma ve sohbet uygulaması WhatsApp ile ilgili olarak BTK, resmi Twitter hesabından bir anket açtı. BTK'nın "WhatsApp olmasaydı hangi uygulamayı kullanırdınız?" diye sorması kullanıcıların aklına "WhatsApp engellenecek mi ?" Sorusunu getirdi. Peki BTK'nın WhatsApp anketinde hangi sohbet uygulamaları var?...

BTK'dan WhatsApp anketi! BTK, WhatsApp yerine alternatif mi arıyor?

BTK, resmi Twitter hesabında WhatsApp alternatifleri ile ilgili bir anket açtı. WhatsApp olmasaydı hangi uygulamayı kullanırdınız diye soran BTK'nın anketinin şıklarında Bip, Viber, WeChat ve Line uygulamaları yer alıyor. BTK'nın WhatsApp anketi farklı tepkilerle karşılandı ki bazı kullanıcılar bu anketi WhatsApp'ın engelleneceğine dair bir işaret olarak görüyor.

KOMPLO TEORİLERİ VE ESPRİLER BAŞLADI!

Tabii BTK'nın WhatsApp anketi gerek komplo teoricilerini gerekse de trolleri harekete geçirdi. BTK'nın sık sık iletişim araçlarında yerli teknolojilerin kullanılması gerektiğini vurgulaması, hükümetlerin ve başka kuruluşların WhatsApp'ın iletişim kayıtlarını canlı olarak takip edememesi gibi durumları dikkat çeken bazı kullanıcılar BTK'nın WhatsApp'ı engelleme hazırlığında olduğunu iddia ediyor.

WhatsApp yerine telgraf kullanırız diyenlerde şıkları beğenmeyenler ve kendi adaylarını belirtenlere kadar pek çok kullanıcı ankete ilgi gösterdi ki 9 Mayıs itibari ile ankette 20 binden fazla oy verilmiş durumda.

BTK'NIN WHATSAPP ALTERNATİFLERİNİ TANIYALIM

BiP: Turkcell'in anlık mesajlaşma uygulaması olan BiP, sohbet uygulamaları için artık standart olan sesli ve görüntülü konuşma hizmetlerinin yanında yazılı ve sözlü çeviri desteği de sunuyor. Bunun dışında akıllı faks, sohbet kanalları, kaybolan mesaj özelliklerine sahip.

Viber: 2010 yılında Skype'a rakip olarak geliştirilen ve 2012de de Android sürümü piyasaya çıkan Viber 250 kişiye kadar grup sohbetine imkan veriyor. Ayrıca Viber'da gönderilen mesajların silinebilmesi, gizli sohbet, şifreli görüşme ve kişi doğrulama gibi güvenlik özelliklerine sahip.

WeChat: Çin'de geliştirilen WeChat sohbet uygulaması 500 kişiye kadar grup sohbeti ve 9 kişiye kadar da görüntülü konuşmaya olanak sağlıyor. Arkadaş radarı, yakındaki kişiler ve salla adlı hizmetleri ile başka kullanıcılarla sosyalleşme fırsatı sunuyor.

Line: Never Corpariton firmasının Japonya kolu tarafından yürütülen Line uygulaması Whatsapp dışında en yaygın ve popüler sohbet uygulamalarından biri. Line kullanıcılarına 200 kişiye kadar grup araması, mesaj, fotoğraf depolama, düşük fiyatlarla uluslararası arama özellikleri sunuyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler