HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bu 3 semt Şişli'den alındı Sarıyer'e bağlandı

İstanbul'da Maslak, Ayazağa ve Huzur mahalleleri Sarıyer ilçesine bağlandı.

Bu 3 semt Şişli'den alındı Sarıyer'e bağlandı
TBMM İçişleri Komisyonu'nun dün geceki görüşmeleri hareketli geçti. Toplantı sırasında edilen bir önerge ile Maslak ve Ayazağa'nın yanında Huzur mahallesi de Sarıyer'e bağlandı.
Maslak ve Ayazağa İstanbul'un en gözde iş merkezleri arasında bulunuyor. Büyük bankalar ve birçok uluslararası şirketin genel merkezi bu bölgede yer alıyor. Maslak son dönemde yükselen yeni konut projeleri ile de dikkat çekiyor.
**EN FAZLA MESKEN AYAZAĞA'DA**
Maslak, Şişli'nin semtleri arasında işyeri yoğunluğunun en yüksek olduğu üçüncü bölge konumunda bulunuyor. Şişli Merkez'de 4 bin 873 işyeri bulunurken, Mecidiyeköy'de 4 bin 599, Maslak'ta ise 4 bin 440 işyeri var. Maslak'taki mesken sayısı ise sadece 406.
Şişli'den alınıp Sarıyer'e bağlanan Ayazağa'nın en önemli özelliği ise bölgede mesken sayısının en fazla olduğu semt olması. Ayazağa'da tam 10 bin 231 mesken bulunurken, onu 9 bin 36 mesken ile Gülbahar ve 8 bin 146 mesken ile Fulya takip ediyor.
Ayazağa'daki işyeri sayısı ise 2 bin 140.
**SARIGÜL'DEN AÇIKLAMA**
Öte yandan, yazılı bir açıklama yapan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, kararı doğru bulmadığını söyledi.
Bu bölgelerin ilçe olduğu günden bu yana Şişli'ye bağlı olduğunu bildiren Sarıgül, açıklamasında ''Biz de uzun zamandır bu bölgelere yönelik hizmet projeleri gerçekleştiriyoruz. Bir milletvekilinin verdiği önergeyle böylesine bir değişikliğin yapılmasını doğru bulmuyorum. Bu yanlışlığın yasalaşmadan düzeltileceğini ümit ediyorum'' ifadesini kullandı.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler