HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bu da maden suyu spreyli vurgun

İzmir üzerinden Dubai’ye gönderilmek istenen binlerce kutu cilt bakımında kullanılan “Maden Suyu Spreyi” Gümrük görevlilerinin yaptığı operasyon sonrası ele geçirildi.

Bir bölümü tamamen boş olan spreylerin ihraç edilmiş gösterilerek KDV iadesi alınmak istendi. Ele geçirilen ürünlerin sahibi A.A.’nın, önemli bir maden suyu firmasının eski ortağı olduğu öğrenildi.

Hayali ihracata konu ürünler arasına şimdi de, cilt bakımı için kullanılan “Mader Supu Spreyi” girdi. Gelen bir ihbar üzerine harekete geçen İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ile İzmir Gümrük Müdürlüğü ekiplerinin ortak yürüttüğü soruşturmada önemli detaylar ortaya çıktı.

MADEN SUYU FİRMASI ORTAĞIYDI

Eski maden suyu firması ortağı A.A.’ sahibi olduğu bir şirket üzerinden Dubai’ye yüklü miktarda “Cilt Bakım İçin Maden Suyu Spreyi” ihraç edeceğini beyan etti. Dubai’den alıcı bir firma olarak da yine bir Türk firması gösterildi. Gümrük görevlileri, şirketin hayali ihracat yapmak üzere olduğu bilgisini aldı. İhraç edilmek üzere olan mallar üzerinde yapılan incelemede ise çarpıcı detaylar ortaya çıktı.

KUTULARIN BİR BÖLÜMÜ BOŞ

5 bin 44 kutu spreyden bin 717’sinin tamamen boş olduğu anlaşıldı. Dolu olan sprey tüplerinin yapılan tartımında ise, tüplerin standart ağırlıkta olmadığı anlaşıldı.
Bazı sprey tüplerinde sızıntı görülürken, eşyaların üzerinde 10 yıl önce üretildiklerine ilişkin ibarelerin yer aldığı anlaşıldı. Beyan edilen ürünlerin birim fiyatının 100 lira olduğu kaydedildi. Ancak piyasada yapılan araştırmada, söz konusu ürünlerin 5-15 liraya satıldığı anlaşıldı.

KDV İADESİ ALACAKLARDI

Gümrük kaynakları, yapılmak istenen ihracatın hayali ihracat kapsamında değerlendirdiklerini, firmanın KDV iadesi almak için bu ürünleri ihraç edilmiş gibi göstermeye çalıştığına işaret etti. Söz konusu ürünlerin ihracatında, gönderilen tutarın yüzde 18’i KDV iadesi alınıyor. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile ürünlere el konuldu. Firma yetkilisi A.A hakkında da savcılıkça soruşturma başlatıldı.

MYNET'DEKİ TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYIN!

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler