HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bu gece Berat Kandili

Ramazana yaklaşıldığını gösteren, kelime olarak “günahlardan arınıp, yüce Mevla’nın af ve marifetine erişmek anlamına gelen” Berat Kandili, bu gece kutlanacak.

Bu gece Berat Kandili
Hz. Muhammed hadislerinde Berat Kandili’nde Allah’ın bağışlama dileyenleri affedeceğini bildirmişti.
Berat Kandili, içinde bulunduğumuz 2012 yılında 4 - 5 Temmuz'da kutlanacak. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Görmez, Berat Kandili’nin, ”kırılan kalpleri onarma, dargınlık duvarlarını yıkma, kin, nefret ve intikam duygularını aşma günü” olduğunu bildirdi.
**"Berat Kandili kurtuluş, af ve arınma gecesi"**
Görmez, Berat Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında, 04 Temmuz 2012 Çarşamba’yı Perşembe’ye bağlayan gecenin, rahmet, mağfiret ve arınma mevsimi Ramazan-ı şerife adım adım yaklaşıldığının habercisi, kurtuluş, af ve arınma gecesi olan Berat Kandili’nin yaşanacağını belirtti.
Mehmet Görmez, şöyle devam etti: ”Hızla akıp giden ömür içerisinde böylesine mübarek bir geceye bir kez daha eriştirip bizlere güzel bir fırsat bahşettiği için Cenab-ı Hakk’a ne kadar hamd-ü sena etsek, ne kadar şükretsek azdır.
Kültürümüzde kandil olarak adlandırılan bu mübarek geceler, dünyanın koşuşturması içerisinde varlık ve yaratılış gayesini unutup sonu gelmez emel ve hevesler peşinde koca bir ömrü heba eden bizlere, özümüze dönme ve kendimizi sorgulama, geçici olanla kalıcı olanı fark etme, kalp gözümüzü açma ve gönül dünyamızı temizleme fırsatı sunar. Rabbimize, kendimize ve bütün insanlığa karşı sorumluluklarımızı hatırlatır, bu görevlerimizi ihmal edip etmediğimizi yeniden düşünme, tövbe ederek geçmişi affettirme, dua, azim ve kararlılıkla geleceği inşa etme imkanı sağlar".


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler