HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bu kez Türk hackerlar Rus sitelerini hackledi

Türk Hacker grubu Ayyıldız Tim, aralarında Rus Ekonomi Bakanlığı'nın sitesinin de bulunduğu 19 bin Rus sitesini hacklediğini duyurdu.

Bu kez Türk hackerlar Rus sitelerini hackledi

Hacker grubu Anonymous'un, yaklaşık 10 günden beri düzenlediği saldırılar nedeniyle bazı banka ve kamu kurumlarının sitelerinde yavaşlama gibi sorunlar yaşandı.

Anonymous'un bu saldırılarına karşılık olarak Türk Hacker grubu Ayyıldız Tim atağa geçti.

Türk hackerların sosyal paylaşım sitelerinden yaptıkları duyuruda, "19 bin Rusun hayatını hackledik. Bu saldırılarımız yapacaklarımız karşısında sadece bir çerezdir. Bu saldırıyı yapan siber saldırı birim başkanımıza teşekkür ederiz. 19 bin Rus'un tüm bilgileri ele geçirilmiştir. Veri çekimi devam etmektedir" denildi.

Ayyıldız Tim ayrıca, Rus ekonomi bakanlığı sitesinin yayınının da durdurulduğu iddia edildi.

Hacker

Hacker ya da bilgisayar korsanı, şahsî bilgisayarlara veya çeşitli kurum ve kuruluşlara ait bilgisayarlara ve ağlara izinsiz olarak giriş yapan kişi. Daha geniş ve tarihsel bir ifade ile, elektronik veya mekanik otomat sistemlerine girilmesi gereken bilgi, jeton gibi doğru anahtarın kullanıldığını kontrol eden anahtar yuvası olan filtreyi kopya anahtarlar ile geçerek hizmet verici sistemi yanıltan kişi.

Bilgisayar programcılığı alanında, bir hacker bir exploit'e bir dizi düzeltme uygulama ya da varolan kodları kullanma yoluyla bir amaca ulaşan ya da onu 'kıran' bir programcıdır. Bazıları için, hacker sözcüğünün olumsuz bir çağrışımı vardır ve sistem "kıran" gibi çirkin, verimsiz ve kaba saba programcılık görevlerini yapan kişileri anımsatır.

İşte anlık siber saldırı haritası


En Çok Aranan Haberler