HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bu madalyayı alan ağladı

İzmir'de düzenlenen törenle, Bakanlar Kurulu kararıyla 9 şehidin yakınları ile 11 gaziye Devlet Övünç Madalyası verildi.

Bu madalyayı alan ağladı

Sabancı Kültür Sarayı Hasan Tahsin Salonu’nda, Bakanlar Kurulu kararı ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayıyla şehit kabul edilen 9 kişinin yakınları ile 11 gaziye Devlet Övünç Madalyası ve berat verilmesi için tören düzenlendi. Törene, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Hasan Uşaklıoğlu, Hava eğitim Komutanı Korgeneral Mehmet Çetin, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Aziz Kocaoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarından müdürlerle çalışanlar, polis okulu öğrencileri, şehitlerin aileleri, gaziler ve davetliler katıldı. Şehitlik ve Gazilik konulu barkovizyon sunumu yapıldı.

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Şehit ve gazilerin özgeçmişlerinin okunması sırasında, duygu dolu anlar yaşandı, şehit yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Acılı aileleri, yakınları teskin etmeye çalıştı. Daha sonra Vali Mustafa Toprak bir konuşma yaptı. Toprak, "Vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliği için en değerli varlıkları olan canlarını feda eden evlatlarımızın yakınlarını ve kahraman gazilerimizi Bakanlar Kurulu’nca kararlaştırılan ve sayın Cumhurbaşkanımız tarafından uygun görülen Devlet Övünç Madalyalarını, Cumhurbaşkanımız adına gazilerimiz ve şehitlerimizin ailelerine sunmak onların şahsında tüm şehit ve gazilerimizi anmak için bu anlamlı tören düzenlenmiştir. Bu şanlı milletin varoluş iradesini kıracak hiçbir gücün olmadığını, olamayacağını tüm dünyaya gösteren 9 şehidimizin yakını ve 11 malulümüz olmak üzere toplam 20 kişiye Devlet Övünç Madalyalarını takdim edeceğiz. Bu madalyaları takmak bizler için onurdur. Türk milleti olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak Vatan ve millet uğruna şehit ve gazilik mertebesine yükselmiş evlatlarımızı asla unutmayacağız. En büyük fedakarlıklarını asla karşılıksız bırakmayacağız. Bu topraklarda özgürce yaşayanların, vatanına, milletine, bayrağına, ezanına ve tüm mukaddesatına bir halel gelmesini istemeyen herkesin milletimizin birlik ve beraberliğine, vatanın bölünmez bütünlüğünün korunmasına önem vermeleri gerektiğine inanıyorum" dedi.

MADALYA OĞLUNA TAKILDI

Konuşmanın ardından, şehitler, Uzman Çavuş Özgür Küçük, Piyade Er Mustafa Türkmen, Sıhhiye Er Yusuf Vurul, Jandarma Komando Er Göksel Fidan, Jandarma Er Oğuz Şahin Kayabaş, polis memurları Sinan Aras, Murat Koç, Samet Kırcalı ve Mümin Atik’in yakınları ile gaziler Piyade Üsteğmen Bülent Sarıgül, Piyade Kıdemli Çavuş Mehmet Lütfi Dal, İstihkam Uzman Çavuş Semih Gündeğer, Piyade Onbaşı Kamil Öncel, Topçu Uzman Çavuş Bülent Kusanç, Piyade Uzman Çavuş Mesut Evci, Jandarma Er Mehmet Taza, polis memurları Özkan Çağlar, Hakan Demir, Şehit Mehmet Yalçın ve Serter Gönen sırasıyla sahneye davet edildi. Madalyalar protokol üyeleri tarafından takıldı. Şehit polis memuru Murat Koç’un madalyası oğlu Ata Koç’a takıldı. Minik Ata, babasının madalyasını gururla taşıdı. Tören, toplu fotoğraf çekilmesinin ardından sona erdi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler