HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bu yıl öğrencilere kuru üzüm yok

Öğrencilere kuru üzüm dağıtımının bu yıl olmayacağı açıklandı.

Bu yıl öğrencilere kuru üzüm yok

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, bir yılda elde edilen ürün kaybından dolayı bu yıl okullarda kuru üzüm dağıtılmayacağını açıkladı.

Don ve dolu felaketlerinden dolayı üzümde rekoltenin yani tarımda bir yılda elde edilen ürünlerin bütününün düşmesiyle birlikte okul üzüm projesi de bir süreliğine rafa kalktı. 2015- 2016 eğitim öğretim döneminin başlamasına rağmen okullarda kuru üzüm dağıtılmadı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, okul üzümü projesiyle ilgili soruları yanıtladı. Üzümün iç ve dış piyasada iyi fiyata satıldığını belirten Özdağ, "Bu sene okullar açıldığından okul üzümü dağıtılmadı. Çünkü üzüm çok pahalıydı, rekolte düşüktü. Vatandaşlarımız üzümlerini bir şekilde iç piyasada tükettiler ya da ihraç ettiler. 2014 yılında rekolte çok olduğu için elde kalan üzümleri fiyat çok düşmesin, çiftçimiz zarar etmesin diye okullarımızda dağıtmıştık. Tekrar böyle bir sıkıntı meydana gelirse devlet yeniden gündeme getirir. Ama şu anda 6- 6.5 liraya üzüm satıldı. Vatandaş zaten üzümünü sattı. Üzüm yok piyasada, fiyatlar çok yüksek. Geçen sene bunu tedbir amaçlı olarak yapmıştık. Normalde 220 bin ton olması gerekirken, 320 bin ton civarında çıkmıştı. Bu sene de don felaketi oldu. Bir yandan TARSİM devreye girdi. Bir diğer yandan biz, 40 milyon lira, çiftçilerimize yardım yaptık. Bu sene üzüm çok değildi, azdı. Az üzüm de piyasada iyi fiyata satıldı. Bu sene şimdilik yok" diye konuştu.

ODA BAŞKANI AKSİ GÖRÜŞTE

Manisa Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire de devletin 60 bin ton üzüm almak için söz verdiğini ve Bakanlar Kurulu’ndan karar çıkarıldığını hatırlattı. Ellerinde üzüm olduğunu belirten Kaçire, "Elde kalan üzümler ne olacak? Yılbaşından sonra bu üzümler alınır diye bekliyorduk. 60 bin ton alınacaktı. Bizim istediğimiz projenin devam etmesidir" dedi. (DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler