HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bugün de dolu yağacak mı? Meteoroloji Uyardı! İşte İstanbul hava durumu

İstanbul'dan bir dolu felaketi geçti. Kimi yerlerde yumruk büyüklüğüne erişen dolular İstanbul'da büyük zarara yol açtı. AFAD ve Meteoroloji bugün de yağışın şiddetlenerek devam edeceği hususunda uyardı. Peki bugün dolu yapacağı mı? Akşam iş çıkışı İstanbullular neye dikkat etmeli, dolu için ne gibi önlemler alınmalı?

Bugün de dolu yağacak mı? Meteoroloji Uyardı! İşte İstanbul hava durumu

İstanbul'da dün akşamüstü satlerinde etkili olan dolu yağışı ve fırtına, ev ve iş yerlerinden, araçlarda büyük hasara yol açtı. Arabaların, evlerin camları kırılırken bazı yerlerde ağaçlar devrildii altgeçitler su doldu. Özellikle bazı yerlerde yumruk çoğu yerde ceviz büyüklüğünde yağan dolu so sırada dışarıda olanları oldukça korkuttu. Peki bugün de dolu yağacak mı? Meteoroloji ve AFAD'ın vatandaşlara uyarısı var mı?

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın güney ve doğusu, Kuzey ve İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı ve Doğu Karadeniz ile Kırklareli, Tekirdağ, Aydın ve Çorum çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerine kadar Balıkesir, Bursa, Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli (metrekareye 21-50 kg) olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının kuzey, iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede (4 ila 10 derece) azalacağı, diğer yerlerde değişmeyeceği tahmin ediliyor.

YEREL DOLU YAĞIŞI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada "İstanbul genelinde devam eden gök gürültülü sağanak yağışların; İstanbul Anadolu Yakası, Yalova ve Kocaeli (Çayırova, Gebze, Darıca, Körfez, Derince, Karamürsel, Gölcük) çevrelerinde de yer yer kuvvetli olarak devam etmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, lokal su baskını, yerel dolu yağışı ve yıldırım düşmesi) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir" denildi.

AKOM'dan da Kartal, Pendik, Adalar ve Tuzla için şiddetli yağış uyarısı geldi.

FIRTINA VE DOLU HAYATI FELÇ ETTİ

Yağışla birlikte lodos yönünden kuvvetlice, aralıklarla fırtına şeklinde esen rüzgar Aksaray'da saatte 80 kilometreye ulaştı. Hava sıcaklıkları da 10 derece kadar azalarak mevsim normallerinin altına indi.
Karaköy-Kadıköy vapuru kayalıklara çarptı. Bandırma'dan yola çıkan Adnan Menderes adlı İDO feribotu da Yenikapı'da iskeleye yanaşırken Orhangazi adlı feribotla çarpıştığı bildirildi.

Şiddetli yağış esnasında dakikada ortalama 25 şimşek, toplamda da 372 şimşek çakarken yıldırım düştü. Yıldırım düşmesi nedeniyle 2 yangın meydana geldi. Eyüp'teki odun deposu ve plastik deposunda çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Yine Haydarpaşa Garı'nın kulesine vinç devrilmesi nedeniyle çıkan yangında söndürüldü. Yaralanan bir vatandaş vincin altından çıkartılarak hastaneye kaldırıldı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler