HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bugünün hava durumu tahminleri MGM tarafından açıklandı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü vatandaşların merakla bekledikleri hava durumu tahminlerini yayınladı. Meteoroloji'nin yayınladığı hava durumu tahminlerine göre yurt genelinde güneşli bir hava yaşanacak.

Bugünün hava durumu tahminleri MGM tarafından açıklandı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 13 Ağustos Perşembe hava durumu tahminlerini paylaştı. Meteoroloji'nin hava durumu tahminlerine göre bugünün sıcaklıkları da belli oldu. Yapılan tahminlere göre Osmaniye ve Rize çevrelerinde, Trabzon'un doğu, Adana ve Mersin'in kuzey, Artvin'in ise kıyı ilçeleri ile Hatay'ın kuzey kıyılarında yağmur bekleniyor. Ancak yurt genelinde bakıldığında ise güneşli havanın etkisinin devam edeceği görülüyor. Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacak ve hava sıcaklıkları Ege ve Akdeniz'de mevsim normallerinde, diğer yerlerde ise mevsim normallerinin biraz üzerinde olacağı tahmin ediliyor.

HAVA DURUMU TAHMİNLERİ İÇİN TIKLAYIN

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) yurt genelinde hava durumu tahminlerinde bulundu. Meteoroloji'nin hava durumu tahminlerinde yapılan son değerlendirmeye göre; Osmaniye ve Rize çevrelerinin, Trabzon'un doğu, Adana ve Mersin'in kuzey, Artvin'in kıyı ilçeleri ile Hatay'ın kuzey kıyılarının yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Öte yandan hava sıcaklıklarında ciddi bir değişiklik ise beklenmiyor. Ege ve Akdeniz'de mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgarların ise; genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

BÖLGELERİMİZDE HAVA DURUMU

Marmara Bölgesi'nde hava durumunun az bulutlu ve açık, zamanla doğusunun yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Ege Bölgesi'nde ise az bulutlu ve açık, bölgenin iç kesimlerinin zamanla yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Güney bölgelerimizden Akdeniz Bölgesi'nde hava durumunun parçalı ve az bulutlu, doğusunun iç kesimleri yer yer çok bulutlu, Osmaniye çevreleri ile Adana ve Mersin'in kuzey kesimleri, Hatay'ın kuzey kıyılarının yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Başkent Ankara'nın içerisinde yer aldığı İç Anadolu Bölgesi'nde abulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Karadeniz Bölgesi'ne geldiğimizde ise Batı Karadeniz Bölümü'nün parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Orta ve Doğu Karadeniz Bölümleri'nde ise parçalı, doğusu yer yer çok bulutlu, Rize çevreleri ile Trabzon'un doğu ve Artvin kıyı ilçelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Türkiye'nin doğusunda yer alan Doğu Anadolu Bölgesi'nde az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzey kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin edilirken, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'^nde ise hava durumunun bulutlu ve açık olacağı tahmin ediliyor.

BAZI İLLERİMİZDE HAVA DURUMU

Başkent Ankara'da bugün hava durumunun nasıl olacağı yine merak ediliyordu. Meteoroloji'nin tahminlerine göre Ankara'da bugün en düşük 20 derece, en yüksek ise 32 derece sıcaklık olacağı tahmin ediliyor. Öte yandan İstanbul'da ise en düşük sıcaklığın 24 derece, en yüksek sıcaklığın ise 31 derece olması bekleniyor. İzmir'de bugün hava sıcaklıklarının en düşük 23 derece, en yüksek ise 32 derece olması bekleniyor. Antalya'da en düşük 25 derece, en yüksek 31 derece, Adana'da en düşük 26, en yüksek 34 derece, Diyarbakır'da ise en düşük hava sıcaklığının 20 derece, en yüksek hava sıcaklığının ise 39 derece olması bekleniyor.

DENİZLERDE HAVA DURUMU

Denizlerde bugün fırtına beklenmiyor. Karadeniz'de hava durumu; parçalı ve az bulutlu, Doğu Karadeniz'in doğusu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5(20-40km/s), akşam saatlerinden itibaren güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s),Doğu Karadeniz'de batı ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s), ilk saatler kuzeybatıdan 3 ila 5(20-40km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi. Marmara Denizi'nde; az bulutlu, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi. Ege Denizi'nde; az bulutlu ve açık, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeybatı, kuzeyi kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi. Akdeniz'de az bulutlu, doğusu parçalı bulutlu sağanak yağışlı Rüzgâr: Batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş:İyi. Van Gölü'nde ise parçalı ve az bulutlu, Rüzgâr: Gündüz güneybatı, gece kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m, Görüş: İyi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler