HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bülent Arınç, beklenen Melih Gökçek açıklamasını yaptı

Bülent Arınç seçim sonuçları ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Seçimler sonrasında Melih Gökçek hakkında önemli açıklamalarda bulunacağını belirten Bülent Arınç, beklenen konuşmasını yaptı.

Bülent Arınç, beklenen Melih Gökçek açıklamasını yaptı

Seçim sonuçlarının belli olmasının ardından partilerden açıklama gelmeye devam ediyor. 7 Haziran Genel Seçimler sonrası en çok Bülent Arınç'ın açıklaması bekleniyordu. Twitter'da, Bülent Arınç'ın Melih Gökçek hakkında açıklama yapıp yapmayacağı en çok konuşulan konu haline gelmişti. Beklenen konuşma yapıldı. Bülent Arınç seçim sonuçları ve Melih Gökçek hakkında yöneltilen sorulara cevap verdi. Üç partinin seçim sürecinde ittifak yaptığını savunan Arınç, "HDP sizin HDP'niz. Eser sizin eseriniz. HDP'nin başarısı sizin başarınız. Önce HDP ile koalisyonu deneyin. Yetiş AK Parti denirse biz üzerimize düşeni yaparız" dedi.

Bülent Arınç seçim sonrasında şu değerlendirmelerde bulundu:

Ben bu partinin kurucusuyum. 13 yıldır Ak Parti'de hep zaferler gördüm, başarılar gördüm. Dün akşam da aktif siyasete veda ettim. Veda ettiğim gün de büyük bir zafer görmek isterdim. Maalesef böyle olmadı. AK Parti tek başına iktidarı elde edemedi. Üzgün olduğumu ifade etmeliyim. Bütün bu sonuçlar bize başarının HDP'nin olduğunu gösteriyor. CHP başarılı değildir. MHP oyunu yüzde 17 bile yapamamıştır. 15 olan oyunu 17 yaparsa başarı demiştim. Ancak HDP'nin çıkarabildiği kadar milletvekili çıkarabildi. Türkiye'nin neredeyse yarısında yoklar. CHP 25'in bile üzerine çıkamadı. Türkiye'nin yüzde 40'ında yoklar. Dürüst değerlendirme yapmak lazım. Ancak yiğit düştüğü yerden kalkar. Çok yakın bir zamanda AK Parti'nin yeniden iktidar olma şansının yüksek olduğunu söyleyebiliriz.

ARINÇ: KOALİSYONU MHP, CHP, HDP KURSUN

HDP bir projedir. CHP oylarını vermiştir. Şüphesiz iç ve dış medyanın seçim sonuçlarını etkileyebilecek unsurları kullanılmıştır. HDP AK Parti iktidarını yıkmak, AK Parti kalesine girmek için bir koçbaşı gibi kullanılmıştır. Koçbaşını kullanan CHP'dir, MHP'dir, paralel yapıdır, medyadır. Şimdi eserleriyle ne kadar övündüklerini görüyoruz. MHP HDP'ye hiçbir şekilde eleştirmemiştir. Ben Bahçeli'den farklı bir koalisyon önereceğim. Birbirleriyle el ele vermiş üç partinin sayıları koalisyona yetiyor. Böyle bir koalisyon olur mu derseniz, seçim meydanlarında bunu da söylemiştim. Eseriniz ortada. Madem bu üç partinin ittifakı seçimden başarıyla çıkmıştır bunun sonucunun da Türkiye'nin hükümetsiz bırakılmaması olduğu görülüyor. HDP sizin HDP'niz. Eser sizin eseriniz. HDP'nin başarısı sizin başarısı. Önce HDP ile koalisyonu deneyin. Yetiş AK Parti denirse biz üzerimize düşeni yaparız.

'MHP'ye kapıları kapatıyor musunuz' sorusu üzerine Arınç, 'Siyasette kapı kapatılmaz' dedi.

ERKEN SEÇİM OLURSA ADAY OLACAK MISINIZ

Bunlar şahsi sorular. Benimle ilgili konular. Biz aktif siyasete veda ederken, 3 dönem kuralını bilerek aday olduk, bundan da memnunuz ama böyle bir sonuç beklemiyorduk. Bu milletvekili sayımızın 250’ler civarında olması bu dersten fazlasıyla nasiplendiğimizi gösteriyor. Aday olur musunuz tartışması bugünün tartışması değil. İnşallah önümüzü bir görelim AK Parti içinde ne yapmamız gerektiğine karar veririz.

GÖKÇEK İLE İLGİLİ TARTIŞMALAR

Evet bugün 8 haziran bugün itibarıyla “şunları şunları açıklayacağım” diye bir sözüm olmadı. 8 Haziran’dan sonra çok şeyler açıklayabileceğimizi söylemiştim. Ama bugün 8 Haziran… 8 Haziran sonrası değil.

MELİH GÖKÇEK'TEN AÇIKLAMA

Bülent Arınç'ın açıklamaları öncesinde Melih Gökçek, konuyla ilgili açıklamada bulunmuştu. Gökçek 8 Haziran'da sabaha karşı Twitter hesabından konuyla ilgili Arınç’ın ismini vermeden, “Elinde bir şeyi olup savcılığa gitmeyen namerttir…” demişti. İşte Gökçek’in o açıklamaları:

“Twitter’dan seçim sonuçları belli olduğundan bu yana, bana karşı sevinç çığlıkları atanlara cevabım şudur… Benim dünde dokunulmazlığım yoktu… Bugün de yok… Elinde bir şeyi olup savcılığa gitmeyen namerttir… Ama umudunuz birilerinin tezgahı ise, herkesin hesabı olduğu gibi Allah’ın da bir hesabı vardır… Hayatım boyunca Allah’dan başka kimseden korkmadım, korkmayacağımın da bilinmesini de isterim…”

BÜLENT ARINÇ MART AYINDA NE DEMİŞTİ?

Başbakan Yardımcısı Arınç, Mart ayında yaşanan tartışmada, kendisini twitter üzerinden yazdığı mesajlarla istifaya çağıran Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e çok ağır yüklenmişti. Arınç'ı istifaya davet eden Gökçek, damadı nedeniyle Arınç'ın paralel yapıyla birlikte hareket ettiğini öne sürmüştü. Arınç'ın bu ithamlara yanıtları şöyle olmuştu;

"Bu terbiyesizce bir açıklamadır. Gökçek kim siz kimsiniz diyenler oldu. Bugün buna karşılık vermeden geçmemek lazım. Benim görevden alınmamı isteyecek kadar haysiyetli bir insan değildir. Zamkla yapışmış koltuğa bir insan değilimdir. Benim bir sevdam vardır ama makam sevdası değildir. Adama kandırma değil, çıkar ilişkisi değil birilerini yaptığı gibi. Bu dava için kendimi feda ettim. Gökçek’le ilgili 100 konuyu seçimden sonra konuşmak isterim. İsterseniz size yazar gizli bir mektup veririm, seçimden sonra açarsınız. Gökçek oğlunun milletvekili adaylığını netleştirmek istiyor. Birilerine yaranmak istiyor. Biz kimin nerede havlayacağını, hangi işler çevireceğini biz biliriz.

"BU YAPININ KUCAĞINA OTURDU, ANKARA'YI PARSEL PARSEL SATTI"

"Amerika’ya giden benim ben bunları gizlemedim ki. Ama Gökçek bunlardan daha fazlasını yapmıştır. Bu yapının kucağında oturmuş, bu yapıya Ankara’ya parsel satmıştır. Zengin işadamlarına okul yaptırmıştır. Biz o zaman devletin imkanlarını bu yapı için onların kucağına bırakmadık. Gökçek’in adaylığına o zaman itiraz ettim. Yeni bir başkana ihtiyacımız vardır dedim. O günden kalan bir hıncını bir şekilde çalışıyor. 8 Haziran’a kadar müsaade. Hesabını sorarım Gökçek’ten.''

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler