HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bülent Arınç’ın kitabına alıcı çıkmadı

Konya'da düzenlenen kitap fuarına eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun davet edilmemesi olayının bir benzeri Manisa'da yaşandı. Manisa'daki 3. Kitap Müzayedesinde 20 TL’den satışa çıkarılan TBMM eski başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın ‘Baki kalan’ isimli kitabına alıcı çıkmadı. Müzayede yönetmeni Mehmet Beşeri, AKP'nin kurucularından olan bir dönemin kudretli isimlerinden Arınç'ın kitabına alıcı çıkmamasını vefasızlığa bağladı.

Manisa 3. Kitap Müzayedesinde çoğu Manisalı olan yazarların anı, gezi, biyografi ve otobiyografi kitaplarının yer aldığı 100 eser açık artırma usulü ile Manisa İl Halk Kütüphanesi Çocuk Kitaplığı bölümünde satışa çıkarıldı. Kitaplar, 5 TL'den 100 TL'ye kadar farklı fiyatlarla müzayedeye çıkarken, müzayedeye Manisalılar fazla ilgi göstermedi. Müzayedeye Manisa İl Halk Kütüphanesi de katılarak kütüphanede olmayan eserleri satın aldı.

Sözcü'nün haberine göre; Manisa'da kitaba olan ilgiyi artırmak için bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen kitap müzayedesinin yönetmenliğini yapan Mehmet Beşeri müzayedenin açılışını gong yerine su bardağına vurduğu yemek kaşığıyla yaparken, “17 yıl oldu Manisa'ya geleli. Dediler ki ‘Uykusu derin şehir' hatta bizim Hidayet Karakuş bunun romanını da yazmıştı. Dedim ki ne kadar uyuyan çok olursa olsun bir tane uyuyan adam uyandırmaya yeter. Ben de gideyim şu Manisalıları uyandırayım. Bir geldim ki çok uyanık varmış memlekette. Müzayedemize katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Müzayedede ilk açık artırmaya çıkan kitap ise Sultan Abdülhamit'in ‘Siyasi hatıratım' adlı eser oldu. Eser 15 TL'ye alıcı buldu. Müzayedede kitaplar tek tek alıcılarını bulurken TBMM eski başkanlarından ve eski başbakan yardımcılarından Bülent Arınç'ın ‘Baki kalan' isimli kitabı 20 TL'den açık artırmaya çıkarıldı. Kitap için kimsenin artırmaya katılmaması üzerine Mehmet Beşeri, “Bu politika var ya öyle bir şey ki adam şimdi vitrinde olsa 300 liraya 400 liraya giderdi bu kitap. Ben de toplumun nasıl vefasız olduğunu, yükselirken ikbal sahibiyken nasıl milletin peşinde koştuğunu ama alta düştüğünde veya alta düşer gibi göründüğünde milletin nasıl sırt döndüğünü iyi anlatabilmek için bu kitabı bilerek koydum” diyerek diğer kitapların açık artırmasına geçti.

KENAN EVREN’İN ELDE KALAN TABLOLARI

Davutoğlu’nun Konya’da kitap fuarına çağrılmaması, Bülent Arınç’ın kitabına alıcı çıkmaması akıllara yakın tarihimizdeki ‘benzer olayları’ getirdi. İşte onlardan sadece ikisi.

12 Eylül darbesinin mimarı 7’nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in de sağlığında yaptığı tabloları rekor fiyata alıcı bulmuştu. Ünlü ressam Şeker Ahmed Paşa’nın bir tablosunun 300 bin dolara satılabildiği yıllarda Kenan Evren’in Atatürk tablosu 400 bin dolara satılmıştı. 1980’li yılların sonunda Evren, uzun süre yaşayan en pahalı Türk ressamı olarak zirvede kalmayı da başarmıştı. Kenan Evren tablolarına gösterilen ilgi, 12 Eylül’ün etkisinin yitirilmesiyle de giderek azalmıştı. Daha önce rekor fiyata giden tabloları, Evren’in son yıllarında bin liradan satışa çıkmasına rağmen alıcı bulamamıştı.

DEMİREL’İN ŞAPKASI 2 BİN LİRA!

İki yıl önce KKTC'de ülke tarihinde ilk kez yapılan bir müzayedede merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in şapkası satışa çıkarılmıştı. ‘Kudretli’ olduğu yıllarda, paha biçilemeyen ve kendisiyle özdeşleşen Demirel’in fötr şapkası ancak 2 bin liraya satılabilmişti

AKP'NİN KURUCULARINDANDI

1948 doğumlu ve avukat olan Bülent Arınç siyasete Necmettin Erbakan'ın liderliğini yaptığı Milli Görüş hareketinde çocukken başladı. İlk defa 1995 Türkiye genel seçimleri'nde Refah Partisi Manisa milletvekili olarak meclise girdi. 1999 Türkiye genel seçimleri'nde tekrar seçilmiştir. Refah ve ardından kurulan Fazilet Partisi'nin kapatılması üzerine 'yenilikçiler' kanadında yer aldı, Abdullah Gül ve Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte Adalet ve Kalkınma Partisi'ni kurdu. 2002 Türkiye genel seçimleri'nde AKP milletvekili olarak meclise yeniden Meclis'e girdi. 2015'e kadar; TBMM Başkanlığı, Başbakan Yardımcılığı gibi görevlerde bulundu. 3 dönem kuralına takıldığı için 7 Haziran 2015 seçimlerinde aday gösterilmedi. Arınç'ın ismi son bir buçuk yıldır da Fethullah Gülen cemaati ile anıldı.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler