HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Burası Sibirya değil! Ardahan -40'ı gördü

Sibirya soğuklarının etkili olduğu Doğu Anadolu adeta buz tuttu. Ardahan'ın Göle ilçesinde ısı sıfırın altında 39.7 dereceye kadar düştü ve Türkiye'nin en soğuk yerleşim birimi oldu.

Doğu'da kar yağışı yerini dondurucu soğuklara bıraktı. Sibirya üzerinden gelen soğuk hava dalgası altına giren bölgede hava sıcaklıkları 15-20 derece arasında düşüş kaydetti.

Meteorolojiye göre, gecenin en düşük sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ardahan'ın Göle ilçesinde 39.7, Erzurum Havalimanı'nda 35, Ağrı'da 34.6, Ardahan'da 30.5, Kars'ta 28.6, Erzurum merkez Yakutiye'de 27.1, Muş'ta 20.8, Erzincan'da 17.4 ve Iğdır'da 11.4 dereceyi buldu. Kırsal alandaki kar kalınlıkları birkaç metre arasında değişirken kent merkezlerindeki kar kalınlıkları Ağrı'da 76, Muş'ta 59, Erzurum'da 48, Ardahan'da 25, Kars'ta 23, Erzincan'da 16 santimetre olarak ölçüldü.

SİVAS -33 İLE DONDU

Sisvas'ta birkaç gündür etkili olan soğuk hava, kentte hayatı olumsuz etkiliyor. İmranlı ilçesinde hava sıcaklığı sıfırın altında 33 dereceye düşerken, bazı işyerlerinin camları buzla kaplandı.

Birkaç günden bu yana etkisini giderek artından soğuk hava dalgası kentte hayatı olumsuz etkiledi. Bu sabah kent merkezinde hava sıcaklığı sıfırın altında 17 derece olarak ölçüldü. Dün sıfırın altında 33 derece ile Türkiye'nin en soğuk bölgesi olarak belirlenen İmranlı ilçesinde hava sıcaklığı bu sabah da eksi 33 derece olarak ölçüldü.

Sıcaklığın etkisi ile Kızılırmak başta olmak üzere akarsu ve göletlerin donduğu kentte şehir içinde de sıkıntılar yaşandı. Bazı işyerlerinin camları tamamen buz tabakası ile kaplandı.

Hava sıcaklığının yarın de etkisini sürdüreceği, ardından ise kar yağışının beklendiği bildirildi. Kent genelinde 238 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu öğrenilirken, İl Özel İdare Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

ERZURUM’DA MEVSİMİN EN SOĞUK GECESİ YAŞANDI

Sibirya soğuklarının etkili olduğu Doğu Anadolu adeta buz tuttu. Erzurum’da eksi 35 derece ile mevsimin en soğuk gecesi yaşandı.

Doğu'da kar yağışı yerini dondurucu soğuklara bıraktı. Sibirya üzerinden gelen soğuk hava dalgası altına giren bölgede hava sıcaklıkları 15-20 derece arasında düşüş kaydetti.

Meteorolojiye göre, gecenin en düşük sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ardahan'ın Göle ilçesinde 39.7, Erzurum Havalimanı'nda 35, Ağrı'da 34.6, Ardahan'da 30.5, Kars'ta 28.6, Erzurum merkez Yakutiye'de 27.1, Muş'ta 20.8, Erzincan'da 17.4 ve Iğdır'da 11.4 dereceyi buldu.

Erzurum'da dondurucu soğuklar yaşamı olumsuz yönde etkiledi. Gece hava sıcaklığının sıfırın altında 35 dereceye kadar düştüğü kentte, sürücüler araçlarını çalıştırmakta güçlük çekti. Şiddetli soğuklar nedeniyle süs havuzları, şadırvanlar, dereler ve göller buz tuttu. Belediye ekipleri sabah saatlerinden itibaren kazaların önüne geçmek için kaldırımlarda ve caddelerde buz kırma çalışması yürüttü.

Doğu'nun Sibirya'yı aratmadığı görüntülerin devamı için linke TIKLAYINIZ

(Ajanslar)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler